Lapid: Netanyahu yeni yılda görevde kalmayacak

Lapid: Netanyahu yeni yılda görevde kalmayacak

Siyonist rejimin muhalefet kanadının başında bulunan Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya bir kez daha saldırarak yeni miladi yılda görevinde kalmayacağını vurguladı.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre  Yair Lapid, Knesset’in  oturumunda  “2024 bambaşka olacak, bizi bölen, felakete sebep olan kişi görevde kalmayacak. Aşırılıkçılar evlerine dönecek, Netanyahu da evine dönecek.”dedi.

Lapid  ayrıca şu vurguda bulundu:

“2023’te kabinenin yıkılması ile 2024’te kabinede büyük değişiklik yapılması arasında bir seçim yapmak zorundayız.”

Daha önce Yair Lapid, Binyamin Netanyahu’nun kabine üyelerinin orduya yönelik saldırısına yanıt olarak kabinenin dağıtılması çağrısında bulunmuştu.

Bu arada Siyonist rejimin eski Savaş Bakanı ve “İsrail bizim evimizdir” partisinin başkanı Avigdor Lieberman, Pazartesi günü Netanyahu’nun kabinesini beceriksiz olarak nitelendirerek Netanyahu ve hükümetinin Gazze ile Hamas arasındaki savaşta hedeflerinin gerçekçi olmadığı ve aşırı bir yol izlediğini ifade etti.

Liberman Netanyahu liderliğindeki Siyonist rejimin mevcut kabinesine saldırarak şunları söyledi:

“Bu kabinenin yönü ve vizyonu yok. Mevcut kabine ayrıca Gazze’nin güneyindeki savaşı nasıl bitireceğini bilmiyor, kuzeyde ne yapacağını ve bölge sakinlerinin güvenliğini nasıl garanti altına alacağını bilmiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − eleven =