Lapid: Netanyahu Her Şeyin Kontrolünü Kaybetti

Lapid: Netanyahu Her Şeyin Kontrolünü Kaybetti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrailli muhalefet lideri verdiği bir röportajda Netanyahu’nun yalnızca savaş ve dış ilişkiler üzerindeki kontrolünü kaybetmekle kalmayıp aynı zamanda kabinesi üzerinde de kontrolü olmadığını söyledi.

Habere göre, İsrail muhalefetinin lideri Yair Lapid, hükümetini “yozlaşmış” olarak nitelendirerek Binyamin Netanyahu’ya yönelik sert eleştirilerini sürdürdü.

Maariu Lapid’e göre bir röportajında ​​şunları söyledi: “Netanyahu savaşın, dış ilişkilerin ve hatta kendi hükümetinin kontrolünü kaybetti.”

Bu sözler, İsrail kaynaklarının dün gece İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Goyer ile Shas partisinin lideri (Netanyahu’nun ana müttefiklerinden biri) Aryeh Darei arasında şiddetli bir sözlü çatışma yaşandığını bildirmesinin ardından geldi.

Netanyahu’nun kabinesinde Gazze savaşının başlangıcından bu yana yoğunlaşan ve yakın zamanda Benny Gantz’ın savaş konseyinden ayrılmasına kadar varan gerilim, bu konseyin dağılmasına yol açtı.

Konuşmasına devam eden Lapid, Hamas hareketinin İsrailli tutukluların serbest bırakılması konusunda bir anlaşmaya varılması ihtimaline yönelik adımlar attığına inandığını söyledi.

Netanyahu’nun Hamas’la anlaşmayı kabul etmesi halinde kendisini tam olarak savunmaya hazır olduğunu, Netanyahu’nun bu şekilde müttefiklerinden güçlü bir muhalefetle karşılaşması halinde kendisine koruyucu bir kılıf oluşturmaya hazır olduğunu söyledi.

Lapid şunları ekledi: “Bu desteğin bu yozlaşmış hükümetin ömrünü uzattığını biliyorum, ancak kaçırılanları geri getirmek için her şeyi yapacağım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − 1 =