Kutsal Savunmanın Gerçeklerini Söylemek İran Milletinin Onurdur

Kutsal Savunmanın Gerçeklerini Söylemek İran Milletinin Onurdur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran’da bilim ve teknolojinin kutsal savunmadaki yeri konulu ulusal konferansın politika konseyinin ilk toplantısında, Genelkurmay Başkanı General Muhammad Bagiri, İran İslam Cumhuriyeti, bu bilimsel etkinliğin gerçekleştirilme felsefesini açıklarken şunları söyledi: İran milletinin ve ülkesinin tarihindeki kutsal savunma olayı, İslam İnkılabı Yüce Lideri’nin zikrettiği ölçüde son derece önemli ve büyüktür.

Kutsal müdafaanın İran milletini gururlandırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti: İslam İnkılabı Dini Lideri, tıpkı İran ve Rusya arasında Kafkaslar ve diğer bölgelerdeki savaşların tarihinin Türkmençay ve Gülistan’ın dayatılmasına yol açtığını söyledi ve iki asırdır milletin rezil olmasına sebep olmuş, İran’dı, mübarek müdafaa olayı iki asırdır İran milletinin gururu olmalıdır.

Mukaddes müdafaanın hakikatinin büyüklüğünü ve şeffaflığını vurgulayarak, “Gerçekleri abartmamalı ve çarpıtmamalıyız. Kutsal müdafaanın hakikatini doğru ve isabetli bir şekilde göstermeliyiz ve bu gerçekler İran milletinin hakikatini ispat etmeye yeterlidir.

Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı şunları söyledi: “Milli müdafaanın milli ruhunu korumak ve geliştirmek için çok önemli ve değerli olan kutsal savunmanın duygusal anlatıları ve hatıraları alanında şimdiye kadar iyi önlemler alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 4 =