Kurtulmuş, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni’nde konuştu

Kurtulmuş, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni’nde konuştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Kudüs cephesinde ne olduğunu sürekli dinleyen bu aziz millet, her zaman olduğu gibi bugün de Kudüs cephesinin yanında yer almaya çalışacak, gayret edecek. Kudüs’te Allah’ın izniyle hakkın, hakikatin en yüce olduğu günleri, en yakın zamanda hep beraber göreceğiz” dedi.

TRT’nin haberine göre  Kurtulmuş, Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda düzenlenen Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni’nde, Mevlana’yla ilgili ne zaman konuşulsa, Konya’ya ne zaman gelinse, Hazreti Mevlana’nın öğretisinden yeni bir şeyler görmenin, Hazreti Mevlana’yla ilgili yeni birtakım gerçeklere ulaşmanın nasip olduğunu söyledi.

Konya’ya gelmenin ve Mevlana ihtifallerinde bir arada olmanın, insanın, başta kendi içine doğru olmak üzere yaratılışın sırrına doğru seyahat etmesi anlamına geldiğini belirten Kurtulmuş, onun için her geldiğinde başka bir şey görmeyi, her geldiğinde başka bir konuya muttali olmayı gördüğünü, bundan da büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Şebiarusun, Hazreti Mevlana’nın “yaratıcıya kavuşma, sevgiliye kavuşma” olarak adlandırdığı ölüm gecesi olduğuna değinen Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Bu bize aslında hayatla memat arasında bir çizgiden, bir perdeden öte bir şey olmadığını açıkça gösterir. Yani insan için hayat ne kadar olağansa, aynı şekilde ölüm de o kadar olağandır. Onun için tarih boyunca ariflerin, abidlerin ve salihlerin vefatı, onların bu dünyadan göçüp gitmesi anlamına değil, aynı zamanda bu dünyada izlerini ve seslerini bırakması anlamında telakki edilmiştir. Her şeyden evvel, her akşam televizyonları açtığımızda hem de 2023 yılında, dünyanın tarih boyunca şahit olduğu en büyük vahşetlerden birisine muhatap olan Filistin halkının nasıl gülerek ölümü karşıladıklarını, ufacık evlatlarını Rablerine şehit olarak verirken nasıl bir sevinç içerisinde, nasıl bir anlayış içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu, tam manasıyla şebiarusun bugün de yaşanması anlamına geliyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + 11 =