Kur’an’a Yapılan Saygısızlık Karşısında Sessiz Kalmak Suçtur

Kur’an’a Yapılan Saygısızlık Karşısında Sessiz Kalmak Suçtur

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunuduğu habere göre; Yemen Ensarullah Hareketi Lideri yaptığı konuşmada, Kur’an-ı Kerim’in Müslümanların şeref ve izzeti olduğunu vurgulayarak, İslam ülkelerinin Kur’an’ı Kerim’in yakılmasına sessiz kalmasının büyük bir suç, açık bir gaflet ve tamamen sorumluluktan kaçmak olduğunu vurguladı.

Ensarullah Hareketi Lideri, Kur’an’a yapılan düşmanlık hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Kâfir, zalim ve münafık güçlerin Kur’an’la sorunu, Allah’ın bu kitabı Resul’üne indirdiği andan itibaren başlamıştır. Onlar, Kur’an’ı suistimal etmek ve tahrif etmek suretiyle Kur’an’a karşı savaşmışlardır. Zalimler ve münafıklar, Kur’an’ın belagat mucizesi ve bunun insanların zihin ve psikolojilerine olan çok olumlu etkisi karşısında her zaman çaresiz kalmışlardır.

Kur’an-ı Kerim, insan toplumunu yücelten ve özgürleştiren hidayet yolları sunar. Dolayısıyla zalim ve kâfir güçler, Kur’an’ın insanları onların kötülüklerinden kurtarmadaki rolünden rahatsızdırlar. Kuran, zalimlerin ve münafıkların insan toplumuna hâkimiyetinin ve yozlaşmanın önündeki en büyük engeldir. Kuran’ın hidayet ettiği kişiler, zalim güçlerin kontrolünden kurtulurlar, dolayısıyla onların Kuran’la sorunları, onun gerçek anlamda özgürleştirici bir kitap olmasıdır.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Kur’an-ı Kerim’e karşı işlenen suç eylemlerine dikkat çekti ve şunları söyledi: ‘Avrupa’da Kuran’ı yakmak, onların insan toplumuyla savaşının, insanları Kuran’dan ayırma, onunla ve İslam’la düşmanlık yaratma çabalarının bir parçasıdır. İslam’ın Avrupa ve gayrimüslim toplumlarda yayılması, İslam düşmanlarında endişe ve öfke uyandırmış, onları Kur’an-ı Kerim’i yakmaya zorlamıştır.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − 1 =