Kum Cuma İmamı: Üç ada ve Zangzor Koridoru Kırmızı Çizgimizdir

Kum Cuma İmamı: Üç ada ve Zangzor Koridoru Kırmızı Çizgimizdir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kum şehri Cuma namazı vaizi yaptığı açıklamada şunları söyledi: Çin ve Rusya ile dostane ilişkiler tek kutuplu dünyanın kırılması esasına göre planlanıyor ve bu ilişkiye rağmen Rusya’yı üç ada ve Zangzor koridorunun mülkiyeti konusunda manevra yapmaması konusunda uyarıyoruz. Bu bizim kırmızı çizgimizdir.

Habere göre, Ayetullah Arafi, “Tüm İslam aleminin yüreğini sarsan Gazze acısı ve hüznün hikayesi ve bu acı, tüm İslam aleminin paylaştığı ve içinde birkaç nokta bulunan; Arap ve İslam ülkeleri şunu bilmelidir ki, direniş ekseninde yetersiz kalırlarsa gelecekte böyle bir akıbete uğrayacaklar. Çünkü çocukları öldüren, dünyayı yiyen ülkelerin diğer İslam ülkeleri umurunda olmayacak; Direniş ekseni ayakta kalmaya devam etmeli ve Siyonist rejime karşı harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti’nin dış politikasının hedefi ve niyeti, ülkemizin dünyadaki tek kutuplu sistemin hakimiyetini kırmak üzerine kurulu olup, Şangay, BRICS vb. tüm anlaşmalar bu doğrultuda olmuştur.

Çin ve Rusya gibi ülkelerle dostane, ekonomik, siyasi, bilimsel vb. ilişkiler temeldir ancak Rusya’yı üç ada ve bizim olan Zangzor Koridoru’nun mülkiyeti konusunda manevra yapmaması konusunda uyarıyoruz. Kırmızı çizgi, dostane ve lojistik ilişkilere rağmen tek kutuplu sistemi kırma hedefine ulaşmaktır.” açıklmasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen − seven =