Kudüs, Ayetullah Hamanei’nin Liderliğinde Kurtarılacaktır

Kudüs, Ayetullah Hamanei’nin Liderliğinde Kurtarılacaktır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Ehli Sünnet Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Halid el-Molla, verdiği röportajda, İmam Humeyni’nin (r.a) İslam Ümmetini uyandırmadaki rolünü takdir ederek, Filistin meselesine ve İmam Hamanei’nin liderliğine değindi.

Şeyh Halid Molla şu ifadelerde bulundu: ‘Arap ülkeleri Filistin davasıyla ilgili olarak zayıflamış olsa da, İmam Humeyni’nin (r.a) Dünya Kudüs Günü ilan etme ve anma girişimi İslam Ümmetinin uyanmasına yol açtı.

İmam Humeyni’nin (r.a) daveti, bir ihmal döneminden sonra İslam Ümmetinin vicdanını uyandırdı ve özel koşullar altında olduğumuz bu günlerde Kudüs Günü’nü ayakta tutmalı ve İmam Humeyni’nin (r.a) bu davetini hatırlatmalı ve İslam Ümmetini buna çağırmalıyız.’

Irak Ehli Sünnet Âlimler Birliği Başkanı, işgalcilerin Mescid-i Aksa’da namaz kılanlara yönelik saldırılarına değinerek şunları söyledi: ‘Bu günler ve Mübarek Ramazan ayının Kadir Gecelerinde yaşanan olaylar konusunda dikkatli olmalıyız. İşgalci Siyonist rejim görevlilerinin namaz kılanlara nasıl vurduklarını ve sadece namaz kılmak için Mescid-i Aksa’ya giren kadınlara ve çocuklara nasıl saldırdığını görüyoruz.

Bu olaylara bir negatif bir de pozitif taraftan bakılabilir. Bunlardan ilki, Siyonist rejimin Müslümanlara ve Filistin’deki Arap halkına karşı suç ve cinayetlerini sürdürmesidir. Pozitif olan bakış açısı ise, bugün İmam Humeyni’nin (r.a) davet ettiği gibi, tüm ümmetin Siyonist rejime karşı durması ve tarihsel ve dini haklarını talep etmesidir. 

Bu hedef, bu davetin bayrağını elinde tutan Mücahit Ayetullah Hamanei’nin liderliği ile gerçekleşecektir. İmam Hamanei, her zaman ve her münasebette ümmete hitap ediyor ve onları Filistin ve Mescid-i Aksa’daki tarihsel ve dini haklarından vazgeçmemeye çağırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − nine =