Küba Cumhurbaşkanından, İran İslam Cumhuriyeti kurucusuna saygı duruşu

Küba Cumhurbaşkanından, İran İslam Cumhuriyeti kurucusuna saygı duruşu

Küba yetkililerinden oluşan bir heyetle birlikte İran’da bulunan Küba Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, rahmetli İmam Humeyni’nin Kutsal Türbesini ziyaret ederek İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusuna saygılarını sundu.

Küba Cumhurbaşkanı Miguel Diaz-Canel ve beraberindeki heyet, Salı günü İmam Humeyni’nin Kutsal Türbesi’ne giderek İran İslam Cumhuriyeti’nin kurucusuna saygı duruşunda bulunurken , İmam Humeyni (ra) Kutsal külliyenin Mütevellisi Hüccet’ül İslam Seyyid Hasan Humeyni ile bir araya geldi.

Miguel Diaz-Canel, bu görüşmede, küresel emperyalizmin teknoloji, sağlık, akademik iş birliği gibi çeşitli alanlardaki yaptırımlarını etkisiz hale getirmek için iki ülke arasında işbirliği olanağının altını çizerek “İmam Humeyni (ra) büyük ve övgüye değer bir liderdir.” ifadesini kullandı.

Huccetulislam Seyyid Hasan Humeyni de bu görüşmede” Amerika’nın hataları Küba halkı için herkesten daha somuttur.” diye kaydetti.

Küba Cumhuriyeti cumhurbaşkanı, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın resmi daveti üzerine ve bu ülkenin merhum Devlet Başkanı Fidel Castro’nun son ziyaretinden bu yana 22 yıl  aradan sonra, üst düzey siyasi ve ekonomik heyetin başında Tahran’a geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 − two =