Komutan Bakıri: Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yaptığı, toprak bütünlüğünün geri alınmasıydı

Komutan Bakıri: Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yaptığı, toprak bütünlüğünün geri alınmasıydı

Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri bugün yaptığı açıklamada, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin son sıralarda yaptığı operasyona işaretle, Azerbaycan’ın yaptığı şeyin toprak bütünlüğünü geri almasından ibaret olduğunu vurguladı.

Genelkurmay başkanı bugün sabah Ulusal Savunma Yüksek Harp Akademisi’nin yeni eğitim yılının başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Kafkasya gelişmelerine işaretle, burada bir ülkenin işgalci ve diğerinin kaybettiği topraklarını geri almak peşinde olduğunu, Azerbaycan ülkesinin şimdiye kadar yaptığı şeyin kendi toprak bütünlüğünü geri almaktan ibaret olduğunu söyledi.

Komutan Bakıri, her iki komşunun İran için saygın olup, onların toprak bütünlüğünün korunmasının kendileri için önemli olduğuna temasla, tam barışın sağlanmasıyla Kafkasya bölgesinin coğrafi ve jeopolitik sınırlarının değişmeden insanlarının daha iyi refah içinde yaşayabilecek huzura kavuşmasını temenni etti.

Komutan Bakıri sözlerinin başka bir kısmında da, Irak ile yapılan anlaşmanın sadece bölücü yapılanmaların taktik amaçlı yer değiştirmesi ve sınırlardan uzaklaştırılması olmadığını, onların tamamen silahsızlanmasını istediklerini kaydetti.

Komutan Bakıri, Irak hükûmetinin bu işini önemli, ancak yetersiz niteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × four =