Kırgızistan Cumhurbaşkanından İran İslam Kırgızistan Cumhurbaşkanından İran İslam Devrimi’nin 43. Yıldönümünde Tebrik Mesajı

Kırgızistan Cumhurbaşkanından İran İslam Kırgızistan Cumhurbaşkanından İran İslam Devrimi’nin 43. Yıldönümünde Tebrik Mesajı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kırgızistan Cumhurbaşkanı İranlı mevkidaşına gönderdiği bir mesajda, İran İslam Devrimi’nin zaferinin yıldönümünü kutlayarak ikili ilişkilerin genişletilmesinin önemine vurgu yaptı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı’nı İslam Devrimi’nin zaferinin 43. yıldönümü vesilesiyle tebrik ederiz.

Habere göre; Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadir Cabaraf, İran Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi’yi İslam Devrimi’nin zaferinin 43. yıldönümü dolayısıyla tebrik etti.

Tebrik mesajının metni şöyle: ” İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ayetullah Seyyid İbrahim Reisi, bu vesile ile İran İslam Devrimi’nin zaferinin 43. yıl dönümünü, şahsım ve Kırgız Cumhuriyeti halkı adına sizleri ve İran halkını tebrik ediyorum.

Kırgız Cumhuriyeti, İran İslam Cumhuriyeti ile karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine özel önem vermektedir.

İki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin iki ulusun refahına eskisinden daha fazla yol açacağına inanıyorum.

Kırgızistan, Birleşmiş Milletler, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı ve Şanghay İşbirliği Teşkilatı da dahil olmak üzere İran ile ilişkileri geliştirmek için tüm ikili ve çok taraflı işbirliği mekanizmalarını kullanmaya hazırdır.

İran halkına refah, barış ve ilerleme ve Ekselanslarına hükümet işlerinde sağlık, başarı ve refah diliyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − 14 =