Kerbela’ya giden yollar Hüseyin’in (a.s.) ziyaretçileriyle dolup taştı

Kerbela’ya giden yollar Hüseyin’in (a.s.) ziyaretçileriyle dolup taştı

Kerbela’ya giden tüm yollar, Eba Abdullah el-Hüseyin’in (a.s.) kutsal türbesine doğru yürüyen ziyaretçilerle dolup taştı.

Al-Alam Haber Kanalı muhabiri dün Necef-Kerbela yolunda izlenimlerini aktararak, “Bu yol Erbain ziyaretçileri için en önemli yoldur ve Hüseyin’in (a.s.) ziyaretçileri Hz. Ali’nin (a.s.) kutsal türbesini ziyaret ettikten sonra yürüyerek bu yoldan Kerbela’ya akın ediyorlar.” Dedi.

Al-Alam muhabiri, tüm şehirlerden ve her kesimden erkek, kadınla, yaşlı ve çocukların bu milyonluk yürüyüşe katıldığını, böylece Kerbela’ya giden tüm yolların ziyaretçilerle dolup taştığını aktardı.

Necef-Kerbela yolunda hava çok sıcak, ancak bu sorun Erbain törenine ve İmam Hüseyin’in (a.s.) ziyaretçilerinin katılımına engel olamadığı görüldü.

Aynı zamanda, İmam Ali’nin (a.s.) kutsal türbesi Pazar akşamı çok sayıda kadın ziyaretçinin kalabalığın baskısı ve izdiham nedeniyle ölümüyle ilgili yayımlanan haberlerin asılsız olduğunu kaydedildi.

İmam Hüseyin’in (a.s.) kutsal türbesinin sözcüsü Ali Şeber ise, bu yılki Erbain töreninin Irak tarihinin en büyük töreni olacağını söyledi.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

8 + eleven =