Kerbela Valisi Muharrem Ayı Törenlerini düzenlemeye Hazır Olduğunu Duyurdu

Kerbela Valisi Muharrem Ayı Törenlerini düzenlemeye Hazır Olduğunu Duyurdu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kerbela valisi, başta Tasua ve Aşure olmak üzere Muharrem ayı törenlerinin başarılı bir şekilde düzenlenmesi, 550 kampın İmam Hüseyin(a.s) zeirlerine hizmet vermesi için tam olarak hazır olduğunu duyurdu.
Uluslararası Tasnim Haber Ajansı’na göre, Al-Sabah Kerbela, Aşure ve Erbain törenleri sırasında güvenliği izlemek için 1.600 kameranın güvenlik takibiğini yapmakta olduğunu belirtdi.

Kerbela valisi Nasif Jassim el-Hattabi, “Kerbela eyaleti Aşure töreninin başarılı bir şekilde düzenlenmesi için tamamen hazır” dedi.

Vali Ziyaretcilere sağlık kurallarına uymaya çağırdı. Öte yandan Kerbela Sağlık Müdürlüğü, İmam Hüseyin’in (a.s) şehadet yıl dönümü olan Muharrem ayının 10’una özel sağlık kurumu olcağını açıkladı.
Kerbela Sağlık Departmanı halk sağlığı izleme birimi direktörü Karar Jawad El-Abbasi, “Aşure için bu yıl yapılacak bir plan olduğunu acıkladı. Bu sene Korona virüsü önceki yıllardan farklı.” .
El-Abbasi: 50’den fazla ekibinin vatandaşlar arasında gıda dağıtımını ve ilin tüm bölgelerindeki sağlık önlemlerini izleyeceğini kaydederek, il kontrol noktalarında gezici sağlık ekiplerinin de görev yaptığını söyledi. El-Abbasi, halka açık yerlerde çalışan işçileri aşılamaya devam etme gereğini vurguladı ve beş günden kısa bir süre içinde yaklaşık 1.000 işçinin aşılandığını ve bu sayının 10.000’e ulaşmasını umduğunu söyledi.

Hz. Abbas’ın (a.s) adına askeri teşkilatının binlerce askeri Aşure törenleri, bu yılki Aşure töreninin güvenliğini sağlamak için bin savaşçının yedek kuvvet olarak hazırlandığını duyurdu. Savaş tümeninin komutanı Meysam al-Zaidi düzenlediği basın toplantısında, “5 binden fazla gönüllü hazır bekliyor ve ziyaretçilere hizmet etmek için 550 alayı sağlıyor” dedi. Kerbela şehrinin gelişmiş sistemlerle izleneceğini ve tam bir güvenlik içinde olacağını kaydetti. Ayrıca binlerce savaşçı yedek kuvvet olarak eğitildi.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 4 =