Kenani: Teröristlerin amacı Pakistan’daki demokratik sürece meydan okumak

Kenani: Teröristlerin amacı Pakistan’daki demokratik sürece meydan okumak

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Pakistan’da genel seçimler arifesinde  yaşanan son terör eylemlerini kınarken “Teröristlerin amacı demokratik sürece meydan okumak ve ülkenin seçimlerinin huzurunu bozmaktır” açıklamasında bulundu.

Iranpress Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre, Pakistan’da son dönemde yaşanan terör saldırılarını kınayan sözcü Naser Kenani, teröristlerin amacının Pakistan’daki demokratik sürece meydan okumak ve seçim huzurunu bozmak olduğunu söyledi.

Kenani şunları kaydetti:

“İran İslam Cumhuriyeti, demokrasi sürecinde ve şom terörizm fenomeniyle mücadelede Pakistan’ın dostu, komşusu ve kardeşidir.”

Pakistan’da Millî Meclis ve eyalet seçimlerinin on ikinci turu bu sabah ülke genelinde 90.000’den fazla oy verme merkezinde en sıkı güvenlik önlemleri altında ve halkın farklı kesimlerinin katılımıyla başladı.

Pakistan’ın Beluçestan eyaletinde meydana gelen iki terör saldırısında 18 kişinin hayatını kaybettiği bir sırada bugün oy verme işlemi başladı.

İlk patlama Pakistan’ın güneybatısındaki Beluçestan eyaletinin “Pişin” bölgesinde, İsfendiyar Han Kaker’in seçim bürosunun yakınında meydana geldi ve 8 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı.

İkinci patlamada ise İslam Âlimler Cemiyeti partisinin seçim merkezi olan “Seyfullah Kalesi” isimli bölgeyi hedef aldı ki bunun sonucunda da 10 kişi öldü, onlarca kişi  yaralandı.

Pakistan’daki bu terör patlamalarının sorumluluğunu henüz hiçbir kişi veya grup üstlenmemiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − eleven =