Kenani: Siyonistlerin Şifa Hastanesi’ne saldırısı savaş suçunun açık bir örneğidir

Kenani: Siyonistlerin Şifa Hastanesi’ne saldırısı savaş suçunun açık bir örneğidir

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Siyonist ordusunun Şifa Hastanesi’ne barbarca saldırısını, uluslararası alanda yargılanması gereken bir savaş suçunun somut bir örneği olarak değerlendirdi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Nasır Kenani sosyal medya hesabında şunu yazdı:
“7 Ekim yenilgisi sonucunda Siyonist ordusu öyle bir darbe aldı ki, yalan söylemler üreterek kendine bir başarı yaratmaya çalışıyor.”
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü şunları ekledi:
“Direniş merkezlerinin hastane ve tıp merkezlerindeki faaliyetlerine ilişkin uydurma iddialar ve sahte sahnelemeler, Siyonist rejimin Gazze’deki cinayetlerinin devam ettirilmesinin, sığınmasız çocuk ve kadınların katledilmesinin yalnızca bir kılıfı ve mazeretidir.”
Dün (Çarşamba) Siyonist rejimin tankları ve askeri araçları Gazze’deki Şifa sağlık kompleksine saldırarak, bu hastanenin bulunduğu bölgeye geniş bir şekilde ateş açtı.
Onlarca Siyonist asker, savaş teçhizatıyla Şifa Hastanesi’nin acil servisine girerek hasta ve yaralı odalarının kapılarını kırdı.
İşgalci güçler Şifa hastanesinin batı kısmına da saldırarak sağlık kompleksinin bu bölümünün kapılarını ve duvarlarını havaya uçurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + four =