Kenani: İran Tacizkar Eylemlere Daha Güçlü Yanıt Verecek

Kenani: İran Tacizkar Eylemlere Daha Güçlü Yanıt Verecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre;  İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, haftalık basın toplantısında gündem maddelerini değerlendirmesinde İran’ın gerçekleştirdiği İsrail karşıtı operasyon hakkında da konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, ilk olarak Gerçek Vaat operasyonunda diplomatik aygıt ve sahanın koordinasyonu hakkında şunları söyledi:

“Büyük İran milletine hizmet etme konusundaki güncel gelişmelerle bağlantılı olarak diplomasi çabalarını diğer güçlerle koordineli olarak sürdürmeye çalıştık. Siyonist rejimin, İran’ın Suriye’deki diplomatik merkezine karşı işlediği suç eyleminin ardından, tamamen yasa dışı bu olay karşısında ve uluslararası hukukun açık bir ihlali karşısında, Birleşmiş Birleşmiş Milletler Tüzüğü hükümlerinin ihlali ve bir üye devletin toprak egemenliğinin ihlali karşısında harekete geçtik. 24 saatten kısa bir süre içerisinde bir bildiri hazırlayıp BM’nin daimi üye ülkelerinden biri tarafından hazırlanıp tartışılmasına zemin hazırladık. Bu diplomatik eylemin sonucuydu.

Nasır Kenani sözlerinin devamında yeni tehditler karşısında ise “Eğer başka bir agresif hamle yapılırsa, kararlı ve daha güçlü bir tepki verilecektir. Bölgedeki istikrarsızlığın temel nedeni Siyonist rejimin varlığı ve bazı ülkelerin desteğiyle uyguladığı insanlığa karşı suçlardır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =