Katil İsrail’in hastane katliamı sürüyor

Katil İsrail’in hastane katliamı sürüyor

Terör rejimi İsrail’in, Gazze Şeridi’nde Şifa Hastanesi çevresine ve farklı bölgelere düzenlediği saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail, Şifa Hastanesi çevresi ve Deyr Belah, Kuveyt Kavşağı, Refah şehri ve Han Yunus’un doğu bölgeleri başta olmak üzere Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerini gece saatlerinde hedef aldı.

İsrail’in askeri araçları ve tanklarının yoğun ateşi eşliğinde topçu ateşi ve savaş uçaklarının saldırılarıyla Gazze’nin batısındaki Şifa Hastanesi çevresini hedef alması sonucu onlarca Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail güçleri, hoparlör aracılığıyla Filistinlilerden Şifa Hastanesi’ni derhal boşaltmalarını talep etti.

İsrail Gazze’nin en büyük sağlık tesisi olan hastaneye yönelik İsrail baskını geçen hafta başında başlatıldı ve özel kuvvetlerden ve tanklardan oluşan bir tugay hastaneyi hızla kuşattı.

İsrailli yetkililere göre Hamas ve Filistin İslami Cihad’dan 170 militan öldürülürken, IDF gözaltına alınan 800 kişi arasında her iki silahlı gruptan üst düzey saha komutanlarının da bulunduğu 500 militanın olduğunu iddia etti. İsrail’in göz altına aldığı Filistinlilerden bazıları birkaç gün sonra serbest bırakıldıktan sonra Deyr Balah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi’ne getirildi.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail askerlerinin “hastane personeli ve yerinden edilmiş Filistinlileri, hastane binalarını bombalayıp üzerlerine yıkmakla, işkence, sorgulama ve öldürmekle tehdit ettiğini” duyurdu.

İsrail ordusu, 15 Kasım 2023’te de Gazze Şeridi’nin en büyük hastanesi Şifa Hastanesine tüneller ve cephanelikler bulunduğu iddiasıyla baskın düzenlemiş, hastaneyi hizmet dışı bırakıp ciddi zarar verdikten sonra iddialarını destekleyecek kanıtlar sunamamıştı.

Öte yandan İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr Belah şehrinde de Selman ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi. Hava saldırısında Selman ailesinden 18 kişi hayatını kaybetti.

Deyr Belah’ın El-Hikir bölgesinde Ebu Amra ailesinin evine düzenlenen saldırıda da çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail güçleri, Kuveyt Kavşağı’nda insani yardım dağıtımını sağlayan komiteleri de hedef aldı.

İsrail savaş uçaklarının Refah kent merkezindeki Yebna Mülteci Kampı’nda Berhum ailesine ait bir evi hedef alması sonucu çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Kuveyt Hastanesi’ndeki sağlık yetkilileri, İsrail’in kamptaki evleri bombalaması sonucu ölen ve yaralananların hastaneye getirildiğini belirtti.

İsrail’in Deyr Belah’ı bombalaması sonucunda ölü sayısı 10’a yükselirken, çok sayıda kişinin enkazda olduğu aktarıldı.

İsrail’in Refah kentinde dün sabahtan bu yana 5 evi hedef alması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 27’den fazla Filistinli hayatını kaybetmişti.

İran’dan tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İsrail’in Şifa Hastanesi’ndeki sağlık personeli, hastalar, yaralılar ve yerinden edilmiş Filistinlilere karşı işlediği “insanlık dışı ve korkunç suçları” şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, “Şifa Hastanesi ve çevresi, hastalar, sağlık personeli, kadın ve çocuklar başta olmak üzere buraya sığınan Filistinli mülteciler, Siyonist rejimin terör ordusu tarafından bir haftadan beridir şiddetli ve insanlık dışı kuşatma altında. Bu rejim hastanede korkunç suçlar işledi” diyen Kenani, İsrail’in bu saldırıları ile “işlediği suçların kara listesine utanç verici bir sayfa daha eklediğini” ifade etti.

Hastanede tutulan Filistinli kadınlara yönelik “işkence, hakaret ve cinayetlere ilişkin şok edici haberler” duyulduğunu belirten Kenani, “Şifa Hastanesi’ndeki Siyonist savaş suçlarının boyutunu ortaya çıkarmak için uluslararası bir araştırma grubunun kurulması da dahil olmak üzere, uluslararası toplumun acil ve kararlı bir şekilde eyleme geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İranlı Sözcü, İsrail’in uluslararası hukuk ve insan haklarını ihlal etmesini şiddetle kınadıklarını belirterek, uluslararası topluma, Filistin halkını destekleme sorumluluğunu yerine getirmesi, saldırıların durdurulması ve “işlenen suçların failleri ile destekçilerinin” yargılanması için etkili ve acil eyleme geçilmesi çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =