Katar ve Mısır, Siyonist rejimin Batı Şeria’da devam eden cinayetlerini kınadı

Katar ve Mısır, Siyonist rejimin Batı Şeria’da devam eden cinayetlerini kınadı

Katar Dışişleri Bakanlığı, soykırımcı Siyonist rejimin Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde devam eden cinayetlerini kınadı

IRNA’nın haberine göre, Katar Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin Ürdün Nehri Batı yakası’nın çeşitli bölgelerinde sürekli saldırılarını ve devam eden cinayetlerini kınarken, sahte Siyonist rejimin liderlerinin yargılanması ve cezalandırılmasına vurgu yapan bir açıklama yaptı.

Katar Dışişleri Bakanlığı da derhal harekete geçerek, Filistin halkına destek verilmesi ve Siyonist işgal rejiminin Filistinlilere karşı işlediği cinayetlerin durdurulması çağrısında bulundu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, Siyonist işgal rejiminin Ürdün Nehri’nin Batı yakasında son birkaç günde onlarca Filistinlinin yaralanmasına ve şehit olmasına yol açan saldırılarını kınayarak, uluslararası toplumda etkili tarafların ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin kararlı müdahalesi, Siyonist rejimin Filistinlilere karşı işlediği suçlara son verilmesi çağrısında bulundu.

İsrail işgal rejimi, Gazze Şeridi’ndeki masum Filistinlileri öldürmenin yanı sıra, 28 Ağustos Çarşamba günü üst üste Pazar günü Cenin kenti ve kampı başta olmak üzere Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine saldırdı. Saldırgan Rejim, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas ve Tulkerem’de büyük bir saldırı düzenledi ve en az 22 Filistinliyi şehit etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + 16 =