Karzai, sürgündeki Afgan liderlerle görüştü

Karzai, sürgündeki Afgan liderlerle görüştü

Hamid Karzai, Afganistan Ulusal Direniş Yüksek Konseyi’nin üst düzey üyeleri de dahil olmak üzere bazı siyasi figürlerle görüşmek üzere Türkiye’ye gitti.

Afganistan Times gazetesinin haberine göre, Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, geçtiğimiz günlerde Almanya’ya yaptığı ziyaretin ardından bu fırsatı değerlendirerek Afganistan’daki mevcut siyasi durum hakkında bir görüşme gerçekleştirmek için şu anda Türkiye’de sürgünde bulunan Afganistan Ulusal Direniş Yüksek Konseyi’nin bazı etkili üyeleriyle bir araya geliyor.

Afganistan’dan ayrılan Karzai, önce Birleşik Arap Emirlikleri’ne, ardından Almanya’ya ve şimdi de Türkiye’ye gitti. Türkiye’de Muhammed Muhakkik, Abdurrab el-Resul Seyyaf ve Afganistan Yüksek Direniş Konseyi’nin diğer bazı üyeleriyle de görüşeceği bildirildi.

Abdurrab el-Resul Seyyaf, Muhammed Muhakkik, Ata Muhammed Nur, Abdurraşid Dustem ve diğer bazı siyasi figürler bu konseyin üyeleridir.

Hamid Karzai daha önce Afganistan’ın eski Adalet Bakanı ve Afganistan Ulusal Direniş Cephesi’nin önde gelen üyelerinden Fazıl Ahmed Manevi ile Almanya’nın Berlin kentinde bir görüşme yapmıştı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + twelve =