Kar yağışı etkisini sürdürüyor

Kar yağışı etkisini sürdürüyor

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerde bir çok köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bir süredir aralıklarla kar yağışının etkili olduğu bölge genelinde çok bulutlu, aralıklı hafif kar yağışlı, Iğdır ve çevresinde karla karışık yağmurlu havanın hakim olacağı belirtiliyor. 

Ağrı ve çevresinde görülecek rüzgar ve fırtınanın yer yer kuvvetli ve saatteki hızının 40 ile 60 kilometre arasında olacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölge genelinde, rüzgarın güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Gece en düşük sıcaklık Iğdır’da 2, sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 4, Kars ve Erzincan’da 2, Ağrı’da 1, Ardahan’da 5 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklıkların Erzincan’da sıfır, Iğdır’da 7, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars’ta 2, Ağrı’da 3, Ardahan’da 2 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları, kayak merkezlerinden Palandöken’de 66, Sarıkamış’ta 60 ve Konaklı’da 32 santimetre ölçüldü.

Bölgede sis hadisesi, buzlanma ve don olayı beklendiği belirtilerek, dik ve eğimli alanlarda da olası çığ tehlikesine karşın vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Doğu Anadolu’da kar ve tipi nedeniyle 1272 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı

Erzurum’da dört gündür aralıklarla devam eden ve yüksek kesimlerde tipiye dönüşen kar, yaşamı olumsuz etkiledi.

Kent genelinde olumsuz hava koşullarından dolayı mahalle statüsündeki 398 köy yolu ulaşıma kapandı.

Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, 1500 personel ve 500 araçla yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Erzincan

Erzincan’da, olumsuz hava koşulları nedeniyle 435 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kent genelinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle il merkezine bağlı 50, Çayırlı’da 32, İliç’te 58, Kemah’ta 40, Kemaliye’de 50, Otlukbeli’de 10, Refahiye’de 90, Tercan’da 80 ve Üzümlü ilçesinde 25 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi ekiplerinin, kapalı yolların ulaşıma açılması için karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Kars

Kars’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 23 köy yolu ulaşımı kapalı bulunuyor.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle merkezde 1, Arpaçay’da 5, Digor’da 9, Kağızman’da 3, Sarıkamış’ta 5 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri bu yolların ulaşıma açılması için çalışmasını sürdürüyor.

Tunceli

Tunceli’de, kar yağışı ve tipi nedeniyle 143 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kentte, merkeze bağlı 11 köy ve ilçelerden Çemişgezek’te 4, Hozat’ta 13, Mazgirt’te 18, Nazımiye’de 21, Ovacık’ta 26, Pertek’te 10, Pülümür’de 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetlerine bağlı karla mücadele ekipleri, 54 iş makinesi ve 112 personel ile kapalı yolları açmak için yoğun çaba harcıyor.

Ağrı

Ağrı’da da etkili olan kar yağışı sonrası 273 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Kentteki karla mücadele çalışmaları İl Özel İdaresine bağlı 78 iş makinesi, 91 personel ve 8 mobil ekiple yürütülüyor.

729 yerleşim biriminin yolu kapalı

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari’de kar ve tipi nedeniyle 729 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşullarından dolayı Bahçesaray’da 70, Çatak’ta 33, Başkale’de 1 ve Gürpınar ilçesinde 50 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe belediyeleri de etkili olan yağışın ardından yol ve kaldırımlarda kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

​​​​​​​Hakkari

Hakkari’de iki gündür aralıklarla etkili olan kar hayatı olumsuz etkiledi.

Valilikten alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelinde 76 köy ve 119 mezra yolu ulaşıma kapandı. 

İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri de şehir merkezinde bulunan caddelerde kar temizleme çalışması yürütüyor.

“Beyaz örtü”yle kaplanan yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreye ulaştı.

Muş

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kar nedeniyle 215 köy yolunun ulaşıma kapandığını, vatandaşların mağdur olmaması için ekiplerin kapanan köy yollarında çalışma yürüttüğünü belirtti.

Dün gece etkili olan kar nedeniyle kent merkezi beyaza büründü. 

Vatandaşlar evlerinin, iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizledi, belediye ekipleri cadde ve sokaklardaki kar küreme çalışması yaptı.

Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar nedeniyle 165 köy yolunun ulaşıma kapandığını ifade etti. 

Kapanan yolların açılması için ekiplerin yönlendirildiğini aktaran Kurtkan, kısa sürede ulaşımın sağlanması için çaba gösterdiklerini kaydetti. 

Belediye ekipleri de kent merkezinde karla kaplanan yollarda çalışma yürüttü. 

Sivas’ta 461 köy yolu kapandı

Sivas’ta olumsuz hava koşulları nedeniyle 461 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ekipler, merkez ve ilçelerde 32 greyder, 6 dozer, 26 destek aracı, 24 yükleyici, 9 adet bıçaklı kamyon ve 61 personelle 461 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Diğer yandan karla mücadele ekipleri, kar yağışının etkili olduğu günden bu yana 742 köy yolunu ulaşıma açtı.

Bingöl’de 288 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Bingöl’de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 288 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Valilik İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde dün sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 288 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 2 kar savurma, 19 greyder, 5 dozer, 23 kepçe, 3 kar küreme ve 110 personelle çalışmalar başlatıldı.

Kar yağışının etkili olduğu kent merkezinde de belediye ekipleri, yolların ulaşıma kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, kent merkezi de beyaza bürünürken, kar yağışı Yedisu ilçesinde hayatı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri kar temizleme çalışması başlattı.

Tokat, Çorum, Kastamonu ve Sinop’ta 627 köy yolu ulaşıma kapandı

Kastamonu, Tokat, Çorum ve Sinop’ta kar nedeniyle 627 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. 

Kar yağışının yoğun olduğu Kastamonu’da, 501 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Bölgede etkisini sürdüren kar nedeniyle Tokat’ta 50, Çankırı’da 16, Sinop’ta da 60 köy yolunda ulaşım sağlanamazken ekipler, yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

KAYNAK: AA.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen + 18 =