Kanlı Rafah Gecesi ve 12 Yıl Sonra Suudi Arabistan’ın Suriye Büyükelçisinin Atanması / Batı Asya’ya Bakış

Kanlı Rafah Gecesi ve 12 Yıl Sonra Suudi Arabistan’ın Suriye Büyükelçisinin Atanması / Batı Asya’ya Bakış

İsrail rejimi, en son cinayetinde Pazar gecesi Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Rafah’ın kuzeybatısında bulunan mülteci kamplarını bombaladı. Bu vahşi saldırıda en az onlarca Filistinli şehit oldu.

Rafah’ta kanlı gece, 70 insan hakları örgütünün Gazze’de resmi kıtlık ilanı talebi, Suudi Arabistan’ın 12 yıl aradan sonra Suriye’ye büyükelçi atama kararı, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin 112 esiri serbest bırakması, Irak’ın İran ile deniz sınır kapısı kurarak imam Hüseyin -s- ziyaretçilerini karşılamak için anlaşması ve İran’ın İsrail’in nükleer tehditlerine karşı uyarısı, Batı Asya’da önemli haberlerden bazılarını oluşturuyor.

Rafah’ta Kanlı Gece

Gazze Şeridi’nin tamamını bombalamanın yanı sıra, bu şeridin güneyinde yer alan Rafah şehri de Pazar gecesi kanlı bir gece yaşadı. El Meyadin muhabiri, 100 binden fazla Filistinli mültecinin barındığı bölgeyi hedef alan İsrail rejiminin birkaç ağır ve güçlü füze fırlattığını bildirdi. Bu saldırıda en az 50 kişi şehit oldu ve onlarca kişi yaralandı.

70 İnsan Hakları Örgütü Gazze’de Resmi Kıtlık İlanı Talebinde Bulundu

Tasnim haber ajansına göre, Birleşmiş Milletler kuruluşlarına bağlı 70 insan hakları örgütü Pazar günü ortak bir açıklamada, açlığın hızla yayılması ve tüm nüfus grupları, özellikle çocuklar arasında şiddetli yetersiz beslenmenin artması göz önüne alındığında Gazze Şeridi’nde resmi kıtlık ilan edilmesi gerektiğini belirtti.

Suudi Arabistan 12 Yıl Sonra Suriye’ye Büyükelçi Atadı

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, Pazar günü Suudi Arabistan’ın 12 yıl aradan sonra Suriye’ye yeni büyükelçi atadığını duyurdu. “VAS” ajansına göre Kral Selman, Suudi Arabistan’ın Suriye Büyükelçisi olarak Faisal bin Suud el-Mücfil’i atadı.

Bilindiği gibi Suudi Arabistan, 2011 yılında Suriye’deki krizin başlamasından sonra bu ülkedeki kaos ve silahlı grupları destekledi ve Şam ile ilişkilerini kopardı.

Suriye’nin bu teröristlere karşı zaferinden sonra, Suudi Arabistan son iki yıldır ilişkileri yeniden kurmakla ilgilenirken geçen yıl Beşar Esad’ı Riyad’daki Arap Liderler Zirvesi’ne davet etti.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti 112 Esiri Serbest Bıraktı

ISNA’ya göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Pazar günü tek taraflı bir hamleyle 112 savaş esirini serbest bıraktı. Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’ne bağlı Esir İşleri Ulusal Komitesi Başkanı Abdulkader el-Murtaza, bu girişimin Abdulmalik el-Husi’nin emriyle ve insani nedenlerle gerçekleştiğini söyledi.

Irak, İran ile Deniz Sınır Kapısı Kurara İmam Hüseyin -s- ziyaretçilerini Karşılamak İçin Anlaştı

Irak İçişleri Bakanı Abdülamir El-Şemeri, Pazar günü yaptığı açıklamada, Irak Başbakanı ve Irak Silahlı Kuvvetleri Komutanı’nın, Hüseyni -s- Erbain merasimleri için Kerbela’ya gidecek olan ziyaretçileri karşılamak için Basra’daki Ebu Fülüs Limanı’ndan İran’ın Huzestan iline yeni bir deniz sınır kapısı eklemeyi kabul ettiğini söyledi.

Irakçı: İsrail’in Nükleer Tehditleri Bölgedeki Güvenlik Dengesini Değiştirecek

İran Dış Politika Stratejik Araştırmalar Konseyi Sekreteri Seyyid Abbas Irakçı, Pazar günü Katar’ın Doha kentinde düzenlenen Al Jazeera’nın semineri kapsamında “Aksa Tufanı Sonrası Bölgesel Denge” panelinde yaptığı konuşmada, İsrail rejiminin nükleer tehditlerinin bölgedeki güvenlik dengesini değiştireceğini ve diğer ülkeleri nükleer silahlar konusunda yeniden düşünmeye zorlayacağını söyledi.

Irakçı, Batı Asya’nın nükleer silahlardan arındırılması ve İsrail rejiminin nükleer silahsızlandırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + five =