Kahire’den Suriye’deki Terörizmin Yok Edilmesi Vurgusu

Kahire’den Suriye’deki Terörizmin Yok Edilmesi Vurgusu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Mısır Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi ile telefonda görüştü ve Suriye’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Habere göre, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükri, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Ger Pedersen ile telefon görüşmesi yaptı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeid, Şükri’nin bu telefon görüşmesinde terörün her türlüsünün yok edilmesi ve Suriye’deki dış müdahaleye son verilmesi gerektiğini vurguladığını söyledi.

Mısır Dışişleri Bakanı ayrıca Mısır’ın Birleşmiş Milletler’in Suriye’de kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma çabalarına ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı Kararının uygulanmasına tam desteğine dikkat çekti ve Mısır’ın kardeş ülkenin güvenlik ve istikrarını yeniden tesis etmeye kararlı olduğunu söyledi.

İki taraf da önümüzdeki dönemde istişare ve koordinasyonun sürdürülmesi konusunda mutabakata vardı ve BM elçisi, Suriye krizinde Mısır’ın rolüne ve bu örgütün sorunun çözümüne yönelik sürekli desteğine vurgu yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + eighteen =