Kabine değişikliği seçim için hazırlık mı?

Kabine değişikliği seçim için hazırlık mı?

Abdülhamit Gül’ün yerine getirilen eski Adelet Bakanı Bekir Bozdağ’ın tekrar bakan olması değişik yorumlara neden oldu.

Bir süredir gündemde olan kabine değişikliğinde ilk adım Adalet Bakanından başladı.

Abdülhamit Gül’ün yerine getirilen eski Adelet Bakanı Bekir Bozdağ’ın tekrar bakan olması değişik yorumlara neden oldu.

Kabine değişikliğinden maksak “Metal yorgunluk” diye tabir edilen monotonluktan çıkıp Kurumu daha aktif ve sağlıklı işler hale getirmektir.

Bu değişikliklerin temelinde bunlar yatsa da eski bakanları tekrar iş başına getirmek ister istermez hükümetin bir dönemler “Altın Çağını” yaşadığı günlerin özlemini çektiği ve yaklaşan seçim için bu adımları atıldığı düşünülüyor.

Geçenlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni değişiklikler yapabiliriz” çıkışı sonrasında AK Parti kulislerinde 3-4 bakanın değişeceği konuşulmaya başlandı. Hangi bakanın gideceğinden daha çok hangi bakanın geleceği merak konusu oldu. Ankara kulislerine göre Tarım Bakanı olan Bekir Pakdemirli’nin yerine geçmesi beklenen ismin eski Tarım Bakanı Mehdi Eker’in olması artık sürpriz olmayacak.

Yeni insanlarla değilde eski bakan ve milletvekilleriyle yeni kabinesini oluşturmaya çalışan Cumhurbaşkanı seçim için hazırlıklara başlamış algısı oluştu.

Asıl sorulması gereken önemli soru şu “Eski bakanlardan millet ne kadar memnundu.?” Öyle ya işlerini çok iyi yapsaydılar görevden alınmazlardı. Hangisinin daha iyi veya daha kötü olduğunu söylemeye hacet yok. Belki gelenler şimdikilerden daha iyiydiler. Olabilir. En azından onların zamanında ekonomi bu kadar kötü değildi.

Ama unutmayın ki bugünlere gelişimiz geçmişte atılan adımların ya da atılması gerekirken atılmayan adımlar yüzündendir.

Seçimi kazandıracak olan eski bakanların tekrar iş başına gelmesi değil. Seçimi asıl belirleyecek olan sorunların ortadan kaldırılmasıdır. Son birkaç aydır kurun yükselmesiyle başlayan aşırı pahalılık ve alım gücünün düştüğü bir ortamda yapılan düzenlemelerin yetersizliği, asgari ücrete yapılan tarihi zammın ardından buz gibi erimesi karşısında feryat eden milletin derdine derman olacak çare kimdeyse seçimlerin galibi de o olur.

KAYNAK: Dogruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 1 =