Jamaika: Filistin Devletini Resmi Olarak Tanıyoruz

Jamaika: Filistin Devletini Resmi Olarak Tanıyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Jamaika Başbakanlığı, ülkesinin Filistin devletini tanıdığını duyurdu.

Habere göre, Jamaika Dışişleri Bakanı Kamina Johnson Smith, ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını duyurdu.

Smith, ülke kabinesindeki istişarelerin ardından şunları söyledi: “Uzun süredir devam eden çatışmayı sona erdirmek, İsrail’in güvenliğini sağlamak ve Filistin halkının haklarını desteklemek için tek uygulanabilir çözüm olarak iki devletli çözümün uygulanmasını talep etmeye devam ediyoruz. Jamaika Filistin devletinin tanınması, iki devletli çözüme ulaşmanın gerekliliğini her zamankinden daha fazla vurguluyor.

Ülkesinin, ülkeler arasında karşılıklı saygı ve barış içinde bir arada yaşamayı tesis etmek, uluslararası hukukun üstünlüğünü ve ulusların kendi kaderini tayin hakkını tanımak amacıyla BM Şartı doğrultusunda bu kararı aldığına dikkat çekti.”

Smith ayrıca şunları söyledi: “Gazze’deki savaştan ve bu bölgedeki insani krizin tırmanmasından endişe duyuyoruz ve derhal ateşkes yapılmasını ve özellikle kadınlar ve çocuklar için Gazze’ye insani yardım girme ihtimalinin güçlendirilmesini talep ediyoruz.”

Jamaika dahil 141 ülke Filistin ülkesini resmi olarak tanıdı.

Filistin’in 29 Kasım 2012’de Genel Kurul’un onayıyla Birleşmiş Milletler’in gözlemci üyesi olarak kabul edildiğini belirtmekte fayda var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + one =