İsraillilerin çoğu Trump’tan yana

İsraillilerin çoğu Trump’tan yana

Yapılan kamuoyu yoklamasına göre, İsraillilerin çoğunluğu ABD’nin bir sonraki Başkanı olarak Donald Trump’ı Joe Biden’a tercih ediyor.

Jewish People Policy Institute (JPPI) düşünce kuruluşu tarafından 816 katılımcıdan oluşan temsili bir örneklem kullanılarak yapılan anket, İsraillilerin çoğunluğunun Donald Trump’ı Joe Biden’a tercih ettiğini ortaya koydu.

Suikast girişiminden önce yapılan ankete göre İsrail’deki Yahudilerin yüzde 51’i Trump’ı tercih ederken yüzde 35’i Biden’ı tercih ediyor, yüzde 14’ü ise herhangi bir fikri olmadığını belirtti.

Fakat işgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinliler arasında tablo tamamen farklı. Sadece yüzde 23’ü Trump’ı, yüzde 13’ü Biden’ı desteklerken, çoğunluk (yüzde 64) herhangi bir tercihte bulunmuyor.

İsrail’deki Yahudi kamuoyunun Başkan Biden’ın ‘İsrail’e olan bağlılığına’ güveninde de düşüş söz konusu.

Yahudilerin sadece yüzde 34’ü Biden’ın İsrail’i savaşın başındaki kadar desteklediğine inanıyor ki bu oran şubat ayındaki yüzde 47’lik orana göre ciddi bir düşüş.

Filistinliler arasında ise algı farklı; yüzde 52’lik bir kesim Biden’ın İsrail’e desteğinin güçlü olduğuna inanıyor.

Bu arada İsrail’deki Cumhuriyetçi Parti Başkanı Avukat Marc Zell ve Başkan Trump’ın İsrailli kampanya yöneticisi Ariel Sender bu sabah New York’a indi ve Başkan Trump’ın adaylığını onaylamak ve Başkan Yardımcısı adayını seçmek üzere Milwaukee’deki Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’ye katılacaklar.

Ayrıca eski başkanın kampanya ekibiyle toplantılar yapacak ve 2024 seçimleri öncesinde partinin izlediği yol haritasını tartışacaklar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + 1 =