İsrailli yetkililerden rejime ağıt

İsrailli yetkililerden rejime ağıt

İsrailli yetkililer Hizbullah’ın misilleme saldırısından duydukları endişeyi dile getirerek, savaşın temposunu ”İsrail’in düşmanları” belirlerken ”önleyici saldırı” iddialarının da bir tür durgunluk olduğunun altını çizdi.

El-Meyadin’e göre, Hizbullah’ın sabah erken saatlerde gerçekleştirdiği misilleme saldırısının ardından bir dizi İsrailli yetkili İsrail hükümetine yönelik eleştirilerini dile getirdi. 

Hizbullah’ın misillemesinin ilk aşamasında roket atışları ve insansız hava aracı sürüleri fırlatmasının ardından İsrail hükümeti iç tartışmalarla karşı karşıya kaldı.

İsrail Kanal 12’ye göre, Başbakan Benyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisi de iç anlaşmazlıklar yaşıyor.

Netanyahu bu durum karşısında bakanlarına ve parti üyelerine kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçınmaları talimatını verdi.

Knesset Dış İlişkiler ve Güvenlik Komitesi’nin Likud partisinden üyesi Hanokh Milbitzky, “İsrail başarısız oldu; Kuzey sakinleri korumasız” dedi.

Yeni Umut Partisi Başkanı Gideon Sa’ar da eleştirileri yineleyerek şunları söyledi:

“Çatışmanın zamanlamasını ve yoğunluğunu İsrail’in düşmanları belirliyor. Biz değil.”

Otzma Yehudit partisinden İsrail Miras Bakanı Amichai Eliyahu, İsrail işgalinin Hizbullah’a yönelik sözde “önleyici saldırısı” hakkında alaycı bir yorumda bulunarak, “Kuzey aylardır yanarken Tel Aviv’in tehdidinin ardından saldırıyı başlatmak, bir hırsızın evi boşaltmasına izin verip sadece kasaya yaklaştığında karşılık vermeye benzer” dedi.

Aynı partiden Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı ve Yedek Tuğgeneral Zvika Fogel de “İsrail’in Hizbullah’tan zarar gördüğünü” kabul etti.

Bu arada Yesh Atid partisinden Knesset Başkan Yardımcısı Moshe Tur-Paz, rejimin “Lübnan’a önleyici saldırı” iddialarının durgunluğun bir başka şekli olduğunu belirtti.

Metulla yerleşiminin yerel konsey başkanı David Azulai, İsrail hükümetinin Kuzey’deki yerleşimcilerini terk ettiğinin altını çizdi.

Ortaya çıkan durumun sadece “Tel Aviv’in korunması için verilen bir savaş” olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 9 =