İsrailli Yetkililer Diğer Ülkelerde Tutuklanma Endişesi İçerisinde!

İsrailli Yetkililer Diğer Ülkelerde Tutuklanma Endişesi İçerisinde!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası Ceza Mahkemesinin Cuma günü mahkemenin İşgal Altındaki Filistin Topraklarında insanlığa karşı suçları soruşturma yetkisine ilişkin kararı, İsrailli yetkililer arasında diğer ülkelerdeki tutuklamalarla ilgili endişelere yol açtı.

Al-Arabiya Al-Jadeed internet sitesine göre, Haaretz gazetesi, Siyonist güvenlik kurumlarının Uluslararası Ceza mahkemesinin Tel Aviv rejimine “diplomatik bir darbe” kararı verdiğini düşündüğünü ve şu anda rejim yetkililerinin gizli bir listesini hazırlayarak onlara bunu yapma tavsiyesinde bulunduğunu yazdı. Tutuklanma korkusuyla işgal edilen bölgelerin dışına seyahat etmemek için bu listeye 200 ila 300 Siyonist yetkilinin isimleri dahil edilecek.

Haaretz, “Benjamin Netanyahu şu anki ve eski başbakan ve güvenlik bakanları, mevcut ve eski ordu genelkurmay başkanları ve İç Güvenlik Dairesi (Şabak) başkanlarının yanı sıra yüksek rütbeli subaylar.” listeye eklenecek dedi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin dün gece verdiği karar İsrailli yetkilileri kızdırdı ve Netanyahu, mahkemenin rejim meselelerini soruşturmak için gerekli yetkiye sahip olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 3 =