İsrailli yetkili: Fareler gibi sürekli kaçıyoruz

İsrailli yetkili: Fareler gibi sürekli kaçıyoruz

İsrail medyasına bir açıklamada bulunan Kiryat Shmona kasabasının eski başkanı, işgal altındaki toprakların kuzeyindeki sorunun ciddiyetine değindi.

İsrail medyasına konuşan Prosper Ezran şunları söyledi: “O kadar kuşatılmış durumdayız ki, fareler gibi sürekli kaçıyoruz. Hiçbir eylemimiz, hatta Gazze’yi işgal etmek bile fayda etmedi.”

Ezran, İsrail medyasına verdiği röportajda, işgal altındaki toprakların kuzeyindeki zorlu yaşam şartlarını ortaya koyarak, 7 Ekim’den sonra “yaklaşık 22.600 İsraillinin, gece gündüz üzerlerine füze fırlatıldığı için yerleşim birimlerindeki konutları terk ettiğini” belirtti.

Amerikan The Wall Street Journal gazetesi, Hizbullah’ın saldırıları nedeniyle işgal altındaki toprakların kuzeyini terk etmek zorunda kalan yerleşimcilerin sayısının 23 bini aştığını bildirdi.

Sözlerine İsrailli yetkililerin Lübnan’a yönelik eylemlerini eleştirerek devam eden Prosper Ezran, kuzeydeki durumu “yıllar süren ihmalin bir göstergesi” olarak değerlendirdi.

Prosper Ezran sözlerinin sonunda şu ifadelere yer verdi: “Hizbullah’ın çitlerimize yaklaşmasına ve hatta tırmanmasına izin verdi.  İsraillilerin çadır kurması caydırıcılığın başarısızlığının tanınmasıdır.”

İsrail eski Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı emekli General Giora Eiland da işgal altındaki yerleşim yerlerine ilişkin endişelerin artması üzerine bugün yaptığı açıklamada, “kuzeydeki sorunun karmaşık hale geldiğini ve yerleşimciler tekrardan yerlerine dönene kadar İsrail’in stratejik bir başarısızlıkla karşı karşıya olduğunu” söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + 8 =