İsrail’in İran konsolosluğuna saldırısı ve bölgenin güvenliğini savunan 7 İran askerinin şehit olması / İsrail kanserli bir tümördür

İsrail’in İran konsolosluğuna saldırısı ve bölgenin güvenliğini savunan 7 İran askerinin şehit olması / İsrail kanserli bir tümördür

İslam Devrim Muhafızları Ordusu Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam Büyükelçiliği’ne düzenlediği füze saldırısında bölgesel güvenliği savunan 7 İranlı danışmanın şehit olduğunu duyurdu.

İslam Devrim Muhafızları Ordusu, yaptığı açıklamada, bu terör suçunu şiddetle kınayarak, İslam İnkılabı Rehberi ve Başkomutan İmam Hamanei huzurunda aziz şehitlerin şehadetlerini tebrik ve taziyede bulunurken, sahte Siyonist rejim savaş uçakları tarafından Şam’daki İslami İran Cumhuriyeti büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne füze saldırısında Kutsal Türbe savunucusu olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi, Tuğgeneral Muhammed Hadi Hacı Rehimi ve beraberlerindeki 5 arkadaşlarının şehit düştüğünü duyurdu.

İsrail’in Suriye’deki İran Büyükelçiliği’ne düzenlediği terör saldırısında şehit olanların görüntüsü

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kanani, Siyonist rejimin Şam’daki İran Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümüne düzenlediği terör saldırısına yanıt olarak Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, saldırganın tepki şekline ve cezalandırılacağına Tahran’ın karar vereceğini duyurdu.

Bu terör saldırısının ardından Suriye Dışişleri Bakanı “Faysal Mukdad”, Şam’daki İran Büyükelçiliği’nde bulunduğu sırada İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amirabdollahian ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Siyonist rejimin Suriye’deki İran büyükelçiliğine füze saldırısı

Bu telefon görüşmesinde Suriye Dışişleri Bakanı, İsrail’in İran İslam Cumhuriyeti’nin Şam büyükelçiliği binasına yönelik saldırısını “uluslararası düzenlemelerin, özellikle de 1961 Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi’nin ağır ihlali” olarak nitelendirdi.

Bu telefon görüşmesinde “Amir Abdullahian”, bu terör saldırısını kınayarak, Siyonist rejimin başbakanı “Benyamin Netanyahu’nun Gazze’deki yenilgi nedeniyle akli dengesini kaybettiğini” belirtti.

Siyonist rejimin füze saldırısı sonrasında Suriye’deki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünün tamamen yıkılması

BM Güvenlik Konseyi, Siyonist rejimin Suriye’deki İran büyükelçilik binasına yönelik hava saldırısını araştırmak üzere bugün Salı günü olağanüstü toplanacak.

Bundan önce İran’ın Birleşmiş Milletler temsilcisi, Güvenlik Konseyi’nin acil olarak toplanmasını talep ederken şunları söyledi: “İran, bu tür terör eylemlerine kararlı bir şekilde yanıt verme konusunda uluslararası yasalara ve Milletler Şartı’na dayanan meşru ve doğal hakkını saklı tutar.”

Şu ana kadar Suriye, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, BAE, Yemen, Kuveyt ve Pakistan’ın da aralarında bulunduğu birçok ülke bu terör saldırısını kınadı.

Bu sabah Tahran’daki İsviçre büyükelçiliğinin maslahatgüzarı da İran’daki Amerikan çıkarlarının koruyucusu olarak İran Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

  İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı’nın açıklamasına göre, bu çağrıda terör saldırısının boyutları ve İsrail rejiminin işlediği suç anlatılarak ABD hükümetinin sorumluluğu vurgulandı.

X sosyal ağındaki “Amir Abdullahian”, bu çağrıda Siyonist rejimin destekçisi olarak Amerikan hükümetine önemli bir mesaj gönderildiğini vurgulayarak, Amerika’nın sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

Siyonist rejimin son yıllarda ABD’nin desteğiyle Suriye’nin farklı bölgelerine defalarca saldırıları olmuş, bu saldırılar son aylarda, özellikle de geçtiğimiz Ekim ayının 7’sinden sonra, yeni bir suç serisinin başlamasıyla birlikte daha da artmıştır.

İslam İnkılabı Muhafızlasr Ordusuna bağlı Kudüs güçlerinden bir grup Batı Asya bölgesinin güvenliğinin korunmasına yardımcı olmak, danışmanlık hizmetleri sağlamak ve Suriye askeri kuvvetlerine IŞİD teröristleri başta olmak üzere terörle mücadelede,  yardımcı olmak için bu ülkede bulunuyor. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 − 1 =