İsrail’in Beytel Üssündeki İsyanla İlgili Yeni Ayrıntılar

İsrail’in Beytel Üssündeki İsyanla İlgili Yeni Ayrıntılar

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist gazete Ha’aretz, Siyonist yerleşimcilerin İsrail’in Beit Lad üssüne gece saldırısıyla ilgili yeni ayrıntıları ortaya çıkardı.

Habere göre, Ha’aretz, İsrail rejimi polisinden üst düzey bir yetkilinin, polis komutanlığının Beit Lad’daki olayları görmezden geldiğini söylediğini aktardı. Bu Siyonist yetkili şunları ekledi: Güç sıkıntısı yoktu; Aksine, net talimatlar yoktu.

Şöyle devam etti: Sadieh Timan hapishanesine baskın düzenleyenlerden bazıları polis tarafından tanınıyordu. Ancak polis onları tutuklamak istemedi.

Bu İsrailli yetkili şunları söyledi: “İsyancıların bir kısmı silahlı askerlerdi ve biz onlara karşı güç kullanmadık.” Bu konudaki politikamız açık ve nettir; Bu politika, Bitlad olaylarının görmezden gelinmesi ve Bengfir ile sorun yaşanmaması üzerine kuruludur.”

Şunu vurguladı: Polis iflas etti ve emniyette gerginlik yaşandı. Ama gizlenmişti ve dün ortaya çıktı.

Beytel’deki askeri mahkeme, İsrail askerlerinin İsrail’in Guantanamo’su olarak bilinen Sadiya Timan hapishanesinde Gazze Şeridi’ndeki tutuklulara karşı işlediği suçların ortaya çıkarılmasının ardından, Filistinli tutuklulara cinsel tacizde bulunduğundan şüphelenilen askerlerin tutuklanmasına karar verdi.

Aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler bu bölgeye saldırdı. İsrail ordu radyosu, Beytel’e yaklaşık 1.200 protestocunun geldiğini ve bunların düzinelercesinin söz konusu İsrail askerlerini serbest bırakmak için askeri mahkeme binasına saldırabildiğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + four =