İsrail’in 90 nükleer savaş başlığı var

İsrail’in 90 nükleer savaş başlığı var

Nükleer Silahların Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Kampanya (ICAN) , İsrail’in en az 90 nükleer savaş başlığına sahip olduğunu tahmin ediyor.

bu istatistiği açıklayan Nükleer Silahların Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Kampanya, İsrail’in nükleer bütçesini artırdığını kaydetti.

Parstoday’in haberine göre ICAN, İsrail’in nükleer bütçesinin her yıl yüzde 2,4 oranında artarak 1,1 milyar dolara denk geldiğine dikkat çekti.

Bu bağlamda, Nükleer Silahların Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Kampanya’nın politika ve araştırma koordinasyonu başkanı Alicia Sanders-Zakre şunları söyledi: “Kaba tahminlerimize göre İsrail’in 90 nükleer savaş başlığı var. Ancak İsrail’in nükleer savaş başlıklarına ilişkin doğru istatistiklere ulaşmak çok zor çünkü İsrail’de şeffaflık yok.”

Sanders-Zakre  ayrıca Siyonist rejimin Gazze’de nükleer silah kullanma yönündeki son tehditleri konusundaki endişelerini de dile getirdi.

Nükleer Silahların Ortadan Kaldırılmasına Yönelik Uluslararası Kampanya ayrıca ABD’nin geçen yıl nükleer cephaneliğini modernize etmek için 51,5 milyar dolar harcadığını, bu rakamın diğer tüm nükleer güçlerin toplamından daha fazla olduğunu duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven + 1 =