İsrail’i Desteklemek Adına Amerika’da İslamofobi’nin Şiddetlenmesi

İsrail’i Desteklemek Adına Amerika’da İslamofobi’nin Şiddetlenmesi

Amerika’da İslamofobi, açık bir şekilde özgürlükle çelişen ve Amerikalı gençlerin Amerika Birleşik Devletleri hükümetine olan güvenini sarsan bir olgudur.

2024 Kasım ayında Amerika’da Şükran Günü kutlamaları sırasında, Vermont eyaletinin Burlington kentinde 20 yaşında üç Filistinli öğrenci, bir yabancı tarafından aniden silahlı saldırıya uğradı.

Saldırı sonucu felç olan kurbanlardan biri Hisham Awartani idi. Üç öğrencinin de kefiye giymesi ve Arapça ve İngilizce konuşması, bu genç adamların İslamofobi kaynaklı bir saldırının kurbanı olduğuna dair spekülasyonlara yol açtı.

Vermont’taki Middlebury College, bu saldırıyı “Amerikan üniversitelerinde İslamofobik eylemlerde önemli bir artışın kanıtı” olarak nitelendirdi.

Awartani’nin annesi Elizabeth Price, bir radyo röportajında üç çocuğunu İsrailli ve yerleşimci şiddetinin yaygın olduğu Batı Şeria’da büyüttüğünü ve Hisham’ın Amerika Birleşik Devletleri’nde hedef alınacağına asla inanmadığını söyledi.

Price, Amerika Birleşik Devletleri’nde de Filistinli olmanın güvensiz olmak anlamına geleceğini düşünmediğini sözlerine ekledi.

İslamofobi, Amerika Birleşik Devletleri’ni ve ötesini etkileyen şüphesiz büyük bir sorundur. Sıklıkla Müslümanların hayatlarının gerçekten değersiz olduğu hissedilmektedir, çünkü Amerika’nın Batı Asya’daki savaşlarında yaklaşık bir milyon insan öldürüldü. Bu nedenle, ABD için Gazze’de öldürülen ve çoğunlukla Müslüman olan 36 bin Filistinlinin canı değersizdir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Müslümanlar hala şiddete karşı savunmasızdır ve güvenlikleri ve refahları tehdit altındadır, tıpkı Araplar ve Filistinliler için olduğu gibi.

Öte yandan, bazı Amerikan kurumları İslam’a yönelmeyi neredeyse antisemitizm olarak algılamaktadır.

Bugün protesto hareketlerinin merkezinde yer alan Amerikalı gençler, Filistinlilerin haklarının geri kazanılması mücadelesini İslamofobinin yenilgisinin bir zemini olarak görüyor. Bu gençler ayrıca Amerika Birleşik Devletleri’nin kendi İslamofobik önyargılarından kurtulmasının Filistin halkının zulmünden kurtulmasını da gerektirdiğini biliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + fifteen =