İsrail’den Hafter’in Oğluna Destek

İsrail’den Hafter’in Oğluna Destek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bu ay İsrail istihbarat yetkilileri, Libyalı militan komutanının oğlu “Saddam Hafter” ile gizlice görüştü.

Bu toplantıda Siyonist rejimin, Saddam Hafter’in bu ülkenin 2021 seçimlerinde adaylığını desteklediğini açıkladığı söyleniyor.

Hafter, seçim kampanyasında gizlice Batı’dan destek istedi. Bu destekle, seçmen rakibi, eski Libya diktatörünün oğlu Saif el-İslam Kaddafi’yi geçmesi bekleniyor.

Hafter’in seçimlerdeki zaferi, Siyonist rejim ile rejimi tanımayan Libya arasındaki ilişkilerin normalleşmesine yol açabilir.

Geçtiğimiz yıl Fas, Sudan, Bahreyn ve BAE, Siyonistlerle ilişkileri normalleştirme konusunda anlaştılar.

Hafter’in İsrail istihbarat yetkilileriyle yaptığı gizli görüşmede bölgedeki durumu ve ülkesinde istikrar, barış ve demokrasi isteklerini tartıştı.

İsrail istihbarat teşkilatlarının Hafter’in babasını desteklediği uzun zamandır düşünülüyordu ama işgalci rejim bunu kamuoyuna açıklamadı.

Libya genel seçimi, 2014’ten bu yana ilk seçim olan 24 Aralık 2021’de yapılacak. 2018 ve 2019’da seçim yapma girişimleri, ülkenin iç savaşı nedeniyle başarısız oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + sixteen =