İsrail’de Mafya Hesaplaşması

İsrail’de Mafya Hesaplaşması

Jarushi suç ailesine hizmet eden adamlar, Benny Shlomo’nun gündüz Azor benzin istasyonunda vurularak öldürülmesinden saatler sonra sorgulanmak üzere gözaltında.

Saatlerce süren insan avının ardından, güçlü bir suç ailesinin dört üyesi, rakip bir çete şefinin günün erken saatlerinde öldürülmesiyle ilgili olarak Pazartesi gecesi tutuklandı.

Jarushi suç ailesinin üyeleri olan şüphelilerin, merkezdeki Azor kasabasında Shlomo suç ailesinin lideri Benny Shlomo’yu öldüren bir yeraltı saldırısına karıştıkları düşünülüyor.

Üç kişi, merkezdeki Gadera kenti yakınlarında seyir halindeyken, diğer şüpheli ise Ben Gurion Havalimanı’nda tutuklandı. Dört kişi, cinayet şüphesiyle polis tarafından sorgulanmak üzere götürüldü.

Pazartesi günü öğleden sonra 2’den kısa bir süre sonra, kimliği belirsiz bir çift silahlı Azor’daki bir benzin istasyonuna geldi ve Shlomo ve yakınlarda duran koruması Vladislav Povolotsky’ye ateş açtı. Mafya patronu yaralarından öldü, koruması ağır yaralandı ve hastanede kaldı.

Siyonist medyanın İbranice yayın yapan Haaretz gazetesinin haberine göre, polisin ilk değerlendirmesi Shlomo’nun ölümünün uzun zamandır suç ortağı olan Shalom Domrani tarafından düzenlendiği ve Domrani’nin şüpheli darbeyi gerçekleştirmek için güçlü Arap İsrailli Jarushi suç ailesiyle ittifak kurma olasılığını araştırdığı yönündeydi.

Yetkililer, Shlomo’nun örgütünün patronlarının ölümünün intikamını almak için beklemeyeceği konusunda spekülasyon yaptılar.

Shlomo bir zamanlar Domrani’nin sağ koluydu, ancak Domrani’nin adamlarından bazılarını da alarak kendi örgütünü kurmak için eski ortağının örgütünü terk etti. O zamandan beri, ikisi savaşta.

Kanal 12’ye göre polis, Shlomo’yu hedef olduğu ve rakip çetelerin daha önce görev yaptığı ülkenin güneyinden uzak durması için emir verdiği konusunda uyardı. Bu onun resmi konutunu Tel Aviv bölgesine taşımasına neden oldu.

Shlomo birkaç gün öncesine kadar Türkiye’deydi ve Pazartesi gecesi Madrid’e uçması planlanıyordu. Aynı gün, mafya liderinin, vurularak öldürüldüğü Azor’daki benzin istasyonundaki bir iş toplantısına katılmak üzere çağrıldığı bildirildi. Raporda, polisin toplantının Shlomo’yu tuzağa düşürmek için tasarlanıp tasarlanmadığını araştırdığı belirtildi.

Geçen yıl boyunca, iki suç ailesi görünüşe göre birbirlerine karşı saldırıları hızlandırdı. Mayıs ayında polis, Shlomo’nun çetesinin kıdemli bir üyesini öldürmek üzere yola çıktığı bildirilen bir Domrani ölüm mangasını durdurdu.

Polis tarafından Domrani’nin çetesi için “para adamı” olarak bilinen Avi Bitton, Şubat ayında güneydeki Aşkelon kentinde bomba yüklü bir araçla öldürülmüştü.

Benny Shlomo, yıllar boyunca birkaç suikast girişiminden kurtuldu. Kardeşi Shalom Shlomo ise 2015 yılında vurularak öldürüldü.

Domrani, iki cinayete teşebbüs suçundan altı yıl yattıktan sonra geçen Ekim ayında hapishaneden serbest bırakıldı ve o zamandan beri örgütünü güçlendirmek ve mali açıdan rehabilite etmek için çalıştığı iddia ediliyor.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four − 4 =