İsrail uygun füze sıkıntısıyla karşı karşıya

İsrail uygun füze sıkıntısıyla karşı karşıya

Bir İngiliz gazetesi, bir makalesinde İsrail hava savunma füzelerinin az olduğu sorununu ele aldı.

Financial Times, sektör yöneticileri, eski askeri yetkilileri ve analistlerden naklen  “İsrail rejimi, saldırılara karşı hava savunmasını güçlendirmeye çalışırken, önleme füzesi sıkıntısıyla karşı karşıya.” diye yazdı.
Parstoday’in haberine göre bu gazete “ABD, İsrail’in koruyucu kalkanındaki açığı kapatmaya çalışıyor.” ifadesine dikkat çekti.
Bu nedenle Pazar günü Financial Times, THAAD füzesavar sisteminin İsrail’in işgal ettiği topraklara konuşlandırıldığını duyurdu.
Bu gazete, Siyonist rejimin, İslam Cumhuriyeti’nin İsrail rejimin mevzilerine yönelik füze operasyonu sırasında 1 Ekim’de İran tarafından ateşlenen 180 balistik füzeyi önlemede çok az başarı elde ettiğini itiraf etti.
Analistlerin açıklamalarına dayanan bu medya kuruluşu, bu operasyonda 36’ya yakın füzenin Navatim Hava Üssü’ne çarptığını, bir füzenin de Mossad karargahının 700 metre uzağında patladığını belirtti.
Aynı zamanda Financial Times, eski ABD savunma yetkilisi Dana Stroll’un “İsrail mühimmatı meselesi çok ciddi. İran’ın İsrail’in saldırılarına karşılık vermesi ve Hizbullah’ın da buna katılması durumunda İsrail’in hava savunması baskı altına girecek.” ifadesini gündeme taşıdı.
Dana Stroll şunları da ekledi: “Amerika’nın mühimmat rezervleri sınırsız değildir ve aynı anda Ukrayna ve İsrail’e silah sağlamaya devam edemez. Kritik bir noktaya geldik.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 5 =