İsrail, sömürge medeniyetini kurtarmak için Batı’nın kolu

İsrail, sömürge medeniyetini kurtarmak için Batı’nın kolu

Batı, yüzyıllardır Müslümanlara yönelik saldırıları meşrulaştırmak için İslam’ı şiddet içeren bir din olarak göstermeye çalışıyor.

Haçlı Seferlerinden Osmanlı İmparatorluğu’na ve şimdi de Gazze’ye kadar emperyalizm, İslam’ın Batı medeniyetine yönelik bir tehdit olduğu yönündeki yanlış inanışa dayanmaktadır.

İşte bu düşünceden dolayı Siyonist rejimin başkanı “Isaac Herzog”, 6 Aralık 2023’te verdiği bir röportajda, Gazze’de binlerce Filistinlinin bu rejim tarafından öldürülmesinden bahsetmeden “Gazze Şeridi’ne karşı savaş, İsrail ile Hamas arasındaki bir savaş değil, Batı medeniyetini kurtarmaya yönelik bir savaştır.” iddiasında bulundu

Bu fırkacılığı  teşvik eden yozlaşmış bir tutum uğruna tarihsel gerçekleri göz ardı eden bir iddiadır.

Amerika, Avrupa ve İsrail’in emperyalist işgalini, Filistin topraklarının 75 yıllık işgalini, etnik temizliği ve Filistinlilerin yaşamlarının yok edilmesini güçlendiren bir bakıştır.

Bu görüşe göre Batı’nın sesi dışında hiçbir sese izin verilmemekte ve Filistinlilerin ülkülerini ve konumlarını yalnızca Batı yorumlayabilmektedir.

İsrail rejimi, 7 Ekim 2023’ten bu yana Batılı ülkelerin tam desteğiyle Gazze Şeridi’nde ve Ürdün Nehri’nin Batı yakasında savunmasız ve mazlum Filistin halkına karşı yeni bir toplu katliam başlattı.

Son raporlara göre Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarında 31.000’den fazla Filistinli şehit oldu, 74.000’den fazla insan da yaralandı.

İsrail rejimi, 1917 yılında İngiliz sömürgeciliğinin tasarımı ve Yahudilerin farklı ülkelerden Filistin topraklarına göç etmesiyle oluşturulmuş ve 1948 yılında varlığı ilan edilmiştir. O tarihten bu yana Filistinlileri soykırıma uğratmak ve topraklarının tamamını ele geçirmek için çeşitli toplu katliam planları yürütüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine + fourteen =