İsrail Ordusundan Hizbullah ve Hamas’a Yanıt Vermekten Kaçınılmasını İstendi

İsrail Ordusundan Hizbullah ve Hamas’a Yanıt Vermekten Kaçınılmasını İstendi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail ordusunun istihbarat kanadı Suriye’deki Hizbullah, Hamas ve İran bağlantılı gruplara yanıt vermekten kaçınma çağrısında bulundu.

Habere göre, Siyonist Ordu Askeri İstihbarat Dairesi geçtiğimiz günlerde siyasi karar alıcıları İsrail’in savaşa barıştan daha yakın olduğu konusunda uyardı.

Jerusalem Post gazetesi, istihbarat değerlendirmelerinin Ramazan ayının sona ermesinden sonra güvenlik geriliminin ortadan kalkmayacağını ve durumun savaşa doğru ilerleyebileceğini gösterdiğini bildirdi.

Aynı değerlendirmede Mescid-i Aksa üzerinden yaratılan dini gerilimi azaltmak için Suriye’de Hamas, Hizbullah ve İran yanlısı gruplara alışılmışın dışında cevaplar vermekten kaçınılması gerektiği belirtilmektedir.

Bu istihbarat raporu aynı zamanda Mescid-i Aksa ve çevresinde yaşanan gerilimlerin sosyal medyada İsrail’e yönelik öfkeyi artırdığını da gösteriyor.

Rapor ayrıca, İsrail düşmanlarının ABD’nin Orta Doğu’dan çekilmesini anladığını ve Washington’un gelişmiş uçakları bölgeden çekip yerine eskilerini koyduğunu söylüyor. Bu değişiklik İsrail’in caydırıcılığı üzerinde olumsuz bir etkiye sahiptir.

Birkaç gün önce Axios haber sitesi, Siyonist rejimin Lübnan Hizbullah’ına yanıt verme korkusunu bir haberde ele almış ve rejimin bu gruba karşı nasıl harekete geçmeme kararı aldığına dair bir haber yayınlamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + sixteen =