İsrail medyasından itiraf: Hamas gücünü yeniden kazandı

İsrail medyasından itiraf: Hamas gücünü yeniden kazandı

Siyonist medya Gazze Şeridi’ndeki tüm saldırılara rağmen Hamas’ın, şeridin kuzeyindeki askeri kabiliyetini yeniden canlandırdığını duyurdu.

Parstoday’in haberine göre Siyonist rejimin Kanal 13’ü bir güvenlik kaynağından alıntı yaparak şunları duyurdu: Gazze Şeridi’ndeki tüm saldırılara rağmen Hamas hareketi, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki askeri yeteneklerini yeniden canlandırarak 3000 yeni gücü kendine çekti.

İsrail gazetesi “Ma’ariv” de İsrail rejiminin direnişi yok etme planlarının başarısızlığını kabul eden bir haberinde şunları yazdı: “İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas ile giriştiği savaşta ağır bir yenilgiye uğradı.

Gazze Şeridi’nde yaklaşık 11 ay süren savaşın ardından bu şeridin farklı bölgelerinde işgalci rejim askerleri ile direniş savaşçıları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Siyonist rejimin, 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas hareketini yok etmek ve Siyonist esirleri geri almak şeklinde ilan ettiği iki hedefle başlattığı bu savaş henüz amacına ulaşmamıştır.

Bu bağlamda Siyonist medya, Gazze Şeridi’ne karşı savaşın gidişatına ve Siyonist rejim askerlerinin kayıplarına atıfta bulunarak “Bu rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu’nun son 11 ayda savaşı kazanma ve Hamas’ı yok etme yönündeki vaatleri boş ve demagojikti.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − 3 =