İsrail Medyası: İran İlk Kez Bu Menzile Sahip Füzelerini Kullanıyor

İsrail Medyası: İran İlk Kez Bu Menzile Sahip Füzelerini Kullanıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail medyası, İran Devrim Muhafızları’nın Irak ve Suriye’deki terörist mevzilerine yönelik füze saldırısına yanıt olarak, İran’ın ilk kez bu kadar menzilli füze kullandığını yazdı.

Habere göre, İslam Devrim Muhafızları Ordusu, Erbil’deki Mossad karargâhına ve Suriye’deki teröristlerin toplanma noktasına balistik füzeler attı.

Bu bağlamda İsrail medyası, dikkatlerini Devrim Muhafızları füzelerinin Suriye’nin kuzeybatısına kat ettiği mesafeye yoğunlaştı ve şunları yazdı: “İran’ın Suriye’nin kuzeybatısına doğru ateşlediği balistik füzeler, ilk kez 1.230 kilometre yol kat etti. İran operasyonel füzelerini bu mesafeye kadar ateşliyebiliyor.”

İslam Devrimi Muhafızları Birliği Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı General Amir Ali Hacızade de Devrim Muhafızları Başkomutanı, Huzistan’ın güneyinden dört Hayber Şakan füzesinin başarılı bir şekilde ateşlendiğini bildirdi.

Suriye’nin İdlib vilayetindeki tekfircilerin mevzilerine yönelik de Kürdistan bölgesindeki Siyonist karargahına doğru Kermanşah’tan dört füze ve doğu Azerbaycan’dan da yedi füze ateşlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =