İsrail Medyası: Hizbullah’ı Yeneme Veya Zayıflatama Gücünde Değiliz

İsrail Medyası: Hizbullah’ı Yeneme Veya Zayıflatama Gücünde Değiliz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Geçici Siyonist rejimin medyası Hizbullah hareketinin bu rejimle dolaylı sınır çizme müzakereleri sırasında önemli başarılar elde etmeyi başardığını itiraf etti.

Habere göre, Lübnan ve işgal altındaki Filistin’in deniz sınırlarına ilişkin anlaşmanın Hizbullah’ın Lübnan içindeki konumunu güçlendireceğini bildirdi.

Siyonist medya şunu kabul etti: Hizbullah, askeri gücü sayesinde bölgede ve Lübnan’da siyasi ve stratejik hedeflerine ulaşabileceğini ve bu hareketin artık zayıflatılamayacağını veya kırılamayacağını bir kez daha kanıtladı.

Arap dünyasının sorunları üzerine İsrailli bir uzman olan Yoni Ben Menachem bu bağlamda şunları söyledi: Hükümet, Lübnan ile deniz sınırlarına ilişkin taslak anlaşmayı onaylaması için İsrail’e baskı yapmalı; Ancak Lübnan da reformlar önerdi ve bunları anlaşmaya dahil etmek istiyor.

Ben Menachem şöyle devam etti: İsrail bu anlaşmayı kabul etmezse Lübnan güvenlik gerilimleri konusunda uyaracaktır. Hizbullah da bu anlaşmanın gerçekleşmesini kendisine mal ediyor ve bunu kendi zaferi sayıyor.

Başbakan Yair Lapid ve Savaş Bakanı Benny Gantz’ın Lübnan ile deniz sınırı anlaşmasını imzalamak için teslim olduğuna inanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 1 =