İsrail, İran’ın hedefi olmaktan korkuyor

İsrail, İran’ın hedefi olmaktan korkuyor

Siyonist rejim İsrail güvenlik kurumu, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı kullandığı kamikaze insansız hava araçlarının kuzey sınırında Hizbullah ve diğer İran vekilleri tarafından kullanılacağından korkuyor.

İşgalci rejim İsrail’in, Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’de İran yapımı intihar uçaklarını ölümcül bir şekilde fırlatmasını yakından izlediği ve benzer silahların kuzey sınırındaki gelecekteki savaşlarda İsrail’e yönlendirileceğinden korktuğu bildiriliyor.

Kan kamu yayın kuruluşunun Pazartesi akşamı herhangi bir kaynak belirtmeden bildirdiğine göre, güvenlik kurumu benzer insansız hava araçlarının Lübnan Hizbullahı ve diğer İran vekilleri tarafından İsrail’e karşı konuşlandırılacağına inanıyor.

Ağ, İsrail’in kuzeydeki hava savunmasını Demir Kubbe ve Arrow füzeleri gibi sistemlerle güçlendirmesine neden olan şeyin İran’ın insansız hava aracı yapma yetenekleriyle ilgili korku olduğunu söyledi.

Kamu yayıncısı, endişenin aynı zamanda İsrail, ABD ve İbrahimi Anlaşmaların imzacıları BAE ve Bahreyn arasındaki konuyla ilgili işbirliğinin artmasına da yol açtığını söyledi.

İsrail ve ABD, yakın zamana kadar Ortadoğu’daki İsrail ve Amerikan güçlerini hedef alan saldırılarda görev almaları nedeniyle İran insansız hava araçlarıyla başa çıkma konusunda operasyonel deneyim kazanan tek iki ülkeydi.

Geçen hafta, New York Times, üst düzey bir Ukraynalı yetkiliye atıfta bulunarak, İsrail’in Ukrayna’ya Rus ordusu tarafından konuşlandırılan İran intihar uçakları hakkında “temel istihbarat” sağladığını bildirdi.

Raporda ayrıca, özel bir İsrail güvenlik firmasının Ukraynalılara Rus askeri mevzilerinin uydu görüntülerini verdiği de belirtildi.

Eylül ayında Rusya, Washington’un İranlıları silahı ihraç etmemeleri konusunda uyarmasına rağmen, Tahran’dan yüzlerce birlik teslimatı aldığı bildirildikten sonra İran yapımı Şahid-136 insansız hava aracını kullanmaya başladı.

Başkan Volodymyr Zelensky, İsrail’den defalarca hava savunma sistemleri sağlamasını istedi ve Eylül CNN röportajı sırasında Yahudi devletini Ukraynalılara hava saldırılarına karşı yardım edecek teknolojiye sahip beş ülkeden biri olarak listeledi.

Ancak Tel Aviv, Moskova ile olan hassas ilişkisini korumaya çalıştığı için Kiev’e önemli savunma veya saldırı silahları sağlamaya direndi.

Pazartesi günü Kiev’e yapılan insansız hava aracı saldırısı dört kişiyi öldürdü ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’nın İran’a AB yaptırımları çağrısı yapmasına yol açtı.

Geçen hafta Zelensky, İran dronlarının Rusya’nın çeşitli Ukrayna şehirlerindeki enerji altyapısına yönelik saldırılarında da kullanıldığını söyledi.

Pazar günü Washington Post, Tahran’ın savaş sırasında Moskova’ya ilk kısa menzilli balistik füze teslimatını hazırladığını bildirdi. 

ABD Ulusal İstihbarat Direktör Yardımcısı Morgan Muir’e göre, Rusya savaşın başlangıcından bu yana 6.000’den fazla ekipman kaybetti. Batı yaptırımlarının uyguladığı baskının ortasında Moskova, askeri malzeme için Kuzey Kore ve İran gibi yakın-anlaşmalı devletlere yöneldi.

KAYNAK: İsrailpost.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 4 =