İsrail ile Yakın İlişkilerden Bir Yıl Sonra Sudan’da Ekmek Krizi

İsrail ile Yakın İlişkilerden Bir Yıl Sonra Sudan’da Ekmek Krizi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Sudan’ın başkenti Hartum, son günlerde ciddi bir ekmek kıtlığı krizine tanık oldu ve fiyatı dört katına çıktı ve fırınlar ekmek almak için uzun kuyruklara tanık oluyor.

Al-Jazeera haber ağına göre, ekmek krizinin ana nedeni, Doğu Sudan’ın ana temel gıda kapısı olan Bortswan limanının kapatılmasıyla unun ülkeye gimemesidir.

Bu arada Sudan Fırıncılar Birliği, fırınlardaki un kotasına son verilmesi konusunda uyardı. Birçok Sudan vatandaşı kriz ve uzun ekmek kuyrukları nedeniyle üzüntülerini dile getirdi.

Al-Jazeera tarafından yayınlanan videolar, Hartum ve diğer Sudan şehirlerindeki fırınların önünde günlük ekmek tayınlarını alan büyük bir kalabalığı gösteriyor.

Bir fırıncı El Cezire’ye, un sıkıntısının un ve gaz sıkıntısı nedeniyle fırınların uzun günler kapanmasına neden olduğunu söyledi. Sudan Sanayi Bakanı İbrahim el-Şeyh daha önce yerel basına, Hartum’daki unun sadece bir günlük ekmek için yeterli olduğunu ve limanların kapanması nedeniyle Sudan’ın boğulma evresine girdiğini söylemişti.

Sudan’daki ekmek kıtlığı krizi, son üç haftadır Sudan’ın doğusundaki bir kabilenin destekçilerinin ülkenin doğusundaki limanları ve hayati yolları kapatmasından kaynaklanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve + one =