İSRAİL İLE AMERİKA ARASINDA BUZLAR OLUŞUYOR

İSRAİL İLE AMERİKA ARASINDA BUZLAR OLUŞUYOR

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail medyası, Başbakan Naftali Bennett’in İsrail’in herhangi bir Canlandırma Barjam biçimine güçlü muhalefetini vurgulamak için İsrail’e bölgesel bir ziyarette bulunan ABD’nin İran Özel Temsilcisi Robert Malley ile görüşmeyeceğini iddia etti.

Siyonist Başbakan Naftali Bennett, ABD’nin Burjam’ı yeniden canlandırmaya yönelik hamlelerine muhalefetin bir göstergesi olarak işgal altındaki topraklara seyahat eden ABD’nin İran Özel Temsilcisi Robert Malley ile görüşmeyi reddetti. Malley , Burjam’ı canlandırma çabaları konusunda ABD’nin bölgesel müttefikleriyle istişare çabalarının bir parçası olarak bölgeye seyahat ederken, Bennett, İsrail’in Burjam’ın herhangi bir şekilde yeniden canlandırılmasına karşı güçlü muhalefetini vurgulamak için onunla görüşmedi.

İsrail’in Hume gazetesi; İsrail’in ABD’nin İran’la Borjam’dan “daha kötü” bir anlaşmayı kabul edeceğinden endişe duyduğunu ve bu yüzden Bennett’in nükleer anlaşmayı canlandırma çabalarına karşı olduğunun bir işareti olarak Malley ile görüşmemeye karar verdiğini yazdı.

Rapora göre, İsrail Dışişleri Bakanı “Yair Lapid”in bdün – Pazartesi – planlanan parayla yaptığı görüşme henüz nihai değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 2 =