İsrail İçişleri Bakanı: Bağımsız Bir Filistin Devleti Asla Kurulmayacak

İsrail İçişleri Bakanı: Bağımsız Bir Filistin Devleti Asla Kurulmayacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist İsrail İçişleri Bakanı, BAE gazetesine verdiği röportajda işgal altındaki topraklarda statükonun korunması gereğini vurguladı ve mevcut rejimin iki devletli bir çözüme ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğu hakkında açıkça konuştu.

Habere göre, geçen Pazartesi günü BAE yetkilileriyle görüşmek için Abu Dabi’ye giden İsrail İçişleri Bakanı Ail Shaked, gazeteye verdiği röportajda iki devletli bir çözüme ve mevcut Siyonist hükümetin bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını tartışmayacağına karşı çıkıyor.

İsrail başbakanı liderliğindeki Yamina partisinin ikinci şahsiyeti olan Siyonist bakan, “Abu Dabi dünyanın en güvenli şehirlerinden biridir” dedi.

Röportajın bir başka bölümünde ise bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının asla olmayacağını belirterek, “Filistin devletinin kurulmasını tartışılmayacak” dedi.

Shaked, “Filistinlilerin yaşamlarını iyileştirmek ve ortak sanayi bölgeleri oluşturmak için ekonomik barışa inanıyoruz.Ancak ordulu bir hükümet kurulmasına kesinlikle karşıyız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − 9 =