İsrail Gıda Fiyatlarında Dünyada Altıncı Sırada

İsrail Gıda Fiyatlarında Dünyada Altıncı Sırada

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Money.co.uk tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, İsrail gıda arzı açısından dünyada altıncı sırada yer alarak her birey için haftalık ortalama maliyeti 48,16 dolar olan en pahalı ülkelerden 6. olarak kayıtlara geçti.

Haberde, İsrail’de ortalama gıda satın alma maliyetinin en pahalı ülke olduğu Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka ve Kanada’dan daha yüksek olduğunu bildirdi.

Raporda, Türkiye’nin gıda satın almak için en ucuz ülke olduğunu ve ortalama düşük maliyeti 8,95 dolar ile İsviçre’den neredeyse beş kat daha az olduğunu buldu.

İsrail Merkezi İstatistik Ofisi’ne göre, İsrail’de gıda fiyatları 2022’nin başından bu yana arttı, bu da tüketicileri kızdırdı ve bununla birlikte İsrail tüketici fiyat endeksi yüzde 30 lara kadar çıktı.

Osem-Nestlé bu ayın başlarında, birkaç protestodan sonra fiyat artışını iptal etmeyi kabul ettiğini duyurdu.

Bu kapsamda elektriğin fiyatı özel tüketiciler için yüzde 5,7, şirketler için yüzde 10 artarken, kurşunsuz benzinin litre fiyatı yüzde 5,34 artarak 2,09 dolara yükselirken, İsrail’de son haftada en yüksek akaryakıt fiyatına ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six − 6 =