İsrail, Biden’ı Korumak İçin Benzeri Görülmemiş Önlemler Alıyor

İsrail, Biden’ı Korumak İçin Benzeri Görülmemiş Önlemler Alıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Washington’un Tel Aviv’in işgal altındaki topraklarına yapacağı ziyarette Amerikan başkanını korumak için güvenlik hazırlıklarının lojistik bir düzeye çıkardı.

İsrail gazetesi “Israel Hum”, Tel Aviv’in ABD Başkanı “Joe Biden”ın bölgeye ve işgal altındaki bölgelere önümüzdeki hafta yapacağı ziyaretin hazırlıklarını hızlı bir şekilde ve devasa bir lojistik operasyonla hazırladığını kabul etti.

“i24” haber sitesine göre, Amerikan başkanına yüzlerce güvenlik görevlisi, altı helikopter, gazetecileri taşıyan bir uçak, 80 araçlık bir nakliye konvoyu ve bir tren taşıma ekipmanı eşlik edecek.

İbrani medyası, bu tarihi olayın [Biden’ın işgal altındaki topraklara yaptığı gezinin] dünya çapındaki birçok medya kuruluşunda geniş bir şekilde yer almasının beklendiğini kabul ediyor. Sonuç olarak, Beyaz Saray’ın ilk personeli yaklaşık bir haftadır Tel Aviv’de ve bu gezi planlarının sorunsuz bir şekilde uygulanmasını sağlamak için koordine olmaya hazırlanıyor.

İsrail Hume’a, Biden’ın ziyaret edeceği işgal altındaki toprakların herhangi bir yerinde Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Ofisi, İstihbarat ve Tel Aviv Polisi arasında ortak bir koordinasyon odası kurulacağı; Bu koordinasyon odaları, Başkan’ın korumalarının hareketini yönetmek ve organize etmek ve herhangi bir acil durumu çözmek için Amerikalılarla iletişim kurmak amacıyla oluşturulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 18 =