İsrail-ABD Direniş Grupların Mevzilerine Saldırıyor

İsrail-ABD Direniş Grupların Mevzilerine Saldırıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist düşünce kuruluşu Alma Center bir raporda, “Washington ve Tel Aviv, İran’a yakın Şii grupların mevzilerine saldırmak için işbirliği yapıyor” dedi.

Haberde, Suriye’ye yönelik saldırıların ana hedefi coğrafi olarak doğu Suriye, yani Bokmal, Al-Mayadin ve Deir ez-Zor bölgelerinde yoğunlaşıyor. Direniş kuvvetlerinin konuşlandığı yer burasıdır. ABD bu bölgelere saldırmaktan sorumludur.

Suriye’nin İsrail tarafından saldırıya uğrayan kısmının Suriye’nin kuzey, orta ve batı bölgelerini kapsadığını, ancak bu saldırıların odak noktasının Şam ile Palmyra, Humus, Lazkiye ve Tartus bölgeleri olduğunu vurguluyor.

Bu alanlara yönelik saldırıların temel amacı, Hizbullah direniş güçlerinin silah kabiliyetini ve gelişmiş füze sistemlerini vurmaktır.

Rapor, son üç ayda ABD ve İsrail’in bu bölgelerde İran’a yakın Şii direniş güçlerine karşı en az on hava saldırısı düzenlediğini iddia ediyor. Öte yandan Suriye’nin doğusunda direniş güçlerinin toplandığı Bokmal bölgesi de ayrı bir önem taşıyor.

Siyonist merkez, son üç ayda ABD ve İsrail’in çeşitli hava saldırılarında birçok askeri üssü ve silahı imha edebildiğini iddia ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × three =