İsmail Kaani’den işgalci İsraillilere: Evlerinizi satın ve Filistin’i terk edin

İsmail Kaani’den işgalci İsraillilere: Evlerinizi satın ve Filistin’i terk edin

“Şehid Süleymani’ye suikast düzenledikleri gün onlara evlerinizi satın ve Filistin’den gidin dedik. Bugün İşgal Edilmiş Topraklar’daki kadim Yahudi şahsiyetlerin İsraillilerin bölgeden çıkarılması için bir teşkilat kurduklarını görüyoruz.”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani ABD eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun terör örgütünün lideri Meryem Recevi hakkında yaptığı açıklamaya gösterdiği tepkide “Bazı Amerikan siyasi sefillerinin “terörü aklama” konusundaki son eylemleri, halkın münafıkları adlı terör örgütünün liderinin ve suçlu Saddam’ın paralı askerinin utanç verici bir şekilde onurlandırılması, Amerikan insan haklarının sahte yüzünü daha net hale getirdi.” dedi. 
Nasır Kenani, dün gece Twitter’da ABD eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun terör örgütünün lideri Meryem Recevi hakkında yaptığı açıklamaya tepki göstererek, “ABD rejiminin teröristler ve 17 binden fazla İran vatandaşının katili ile ittifakı daha belirgin hale geldi.” diye yazdı. Kenani ayrıca şöyle yazdı: ”ABD rejiminin müflislere ve suçlulara İran hükümetine ve ulusuna baskı yapma çağrısı yapması onların ellerinin boş olduğunu göstermekle birlikte Washington’un İran ulusunun haklarını ihlal ettiği ve uluslararası sorumlulukları ayaklar altına aldığının bir ispatıdır.”
İran karşıtı bir toplantıda Trump yönetiminin Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran İslam Cumhuriyeti ile işbirliği için umut olmadığını belirtti. Bu görüşmeye terör örgütünün lideri Meryem Recevi de çevrimiçi olarak katıldı. Washington’da yapılan bir toplantıda 250 Amerikalı senatör, münafıklar terör örgütünün liderinin planlarına destek verdi ve bu görüşmede Pompeo, İran cumhurbaşkanı olarak Meryem Recevi’yi gösterdi.
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan pazartesi günü üçüncü Tahran diyalog forumunun oturum kulisinde, gazetecilere şunları söyledi: Pompeo, Amerika’nın geçmişinin bir unsurudur ve kendi vatandaşlarının güvenlik ve barışına ihanet eden, terör ve terörden sorumlu olan bir grupl birliktedir. 17 bin İranlı erkek, kadın, çocuk ve yaşlının katline cevap vermek zorunda olan bir katille oturdu. Bu gibi oturumların hiç bir faydası yoktur.”

KAYNAK: Medyaşafak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × five =