İslami mezhepler arasında işbirliği, İslam ümmetinin birliğini sağlama ekseni

İslami mezhepler arasında işbirliği, İslam ümmetinin birliğini sağlama ekseni

İslami Mezhepler Takrib Kurumu genel sekreteri İslami mezhepler arasında işbirliği, İslam ümmetinin birliğini sağlamanın eksenlerinden biri olduğunu söyledi.

İrna Haber Ajansının raporuna göre Huccetulislam Hamid Şehriyari  Salı akşamı Kuzey İran’ın Gülistan ilinin  merkezi Gorgan’da düzenlenen ” Devrimin ikinci adımında dinlerin yakınlaşması ve modern İslam medeniyeti milli konferans’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada  İslamın özünün barış olduğuna ve savaş aramadığına değinerek küresel istikbarın islam ülkeleri arasında savaş istediğini söyledi.

Şehriyari, vahdetin Şia mezhebinin ilkeleri ve düşünce sistemi olduğunu ve herhangi bir ülke ile savaşa girme arzusu peşinde olmadığını  vurgulayarak ülkelere hakim olmaya yönelik küresel istikbar, İslam toplumlarında ihtiyatla önlenmesi gereken savaş, terör, aforoz, çatışma, tartışma ve hakaret olmak üzere beş aşamayı takip eder.

İslami Mezhepler Takrib kurumu Genel Sekreteri ayrıca, İslam ülkeleri arasındaki sinerji ve yardımlaşmayı  İslam ümmetinin birliği ve İslam yakınlaşmasının diğer yolları olarak sıraladı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × five =