İslami: İran’ın, UAEA ile ilişkileri istikrarlı bir şekilde devam ediyor

İslami: İran’ın, UAEA ile ilişkileri istikrarlı bir şekilde devam ediyor

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı- UAEA Genel Müdürü Rafael Grossi ile görüşme yaptığını açıklayarak, İran’ın Ajans ile ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Muhammed İslami Pazartesi gecesi Instagram sosyal medya hesabında yayınladığı bir metinde  “Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Konferansı’nın 68’inci yıllık toplantısının yapıldığı ilk gününde Ajansın Genel Müdürü Sayın Rafael Grossi ile Viyana’da konuştum.” ifadesini paylaştı.

İslami şunları kaydetti:

“Ajansın genel müdürüyle yaptığımız görüşmede  mevcut durum hakkında genel bir değerlendirme yaptık. Sayın Grossi’ye, Ajansın desteklediği Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı çerçevesinde İran’ın nükleer endüstrisinin geliştirilmesini ciddi şekilde takip ettiğimiz duyuruldu.”

“Bu görüşmede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun İran İslam Cumhuriyeti’nin imkanlarından ve nükleer kapasitesinden faydalanılmasına yönelik önerisi gündeme getirildi.” ifadesine dikkat çeken İslami ” Ajansın genel müdürüyle yaptığım toplantıda çok şükür olumlu bir görüşme gerçekleştirdim ve bu görüşmenin ileriye dönük bir adım olduğuna inanıyorum. Bu görüşmenin  en önemli mesajı, İran’ın Ajans ile ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde devam ettiğini, psikolojik baskı ve şantaj operasyonlarıyla bu sürece hiçbir şekilde zarar verilmeyeceğini ve bu olumlu süreci sürdüreceğimizin tüm dünyaya duyurulmasıydı.” ifadesine yer verdi.

Öte yandan “Rafael Grossi” Pazartesi akşamı “X” sayfasında  “İran Atom Enerjisi Kurumu başkan ve cumhurbaşkanı yardımcısıyla etkileşimlerimizi sürdürmenin önemi konusunda anlaştık.” mesajını paylaşarak önemli teknik ve siyasi toplantılar yapmak üzere yakında Tahran’a geleceğini ve İran cumhurbaşkanıyla iletişim kurmayı sabırsızlıkla beklediğinin de altını çizdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × five =