İslami Cihad: İran’la İlişkilerimiz Derin Ve Stratejiktir

İslami Cihad: İran’la İlişkilerimiz Derin Ve Stratejiktir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin İslami Cihad hareketinin siyasi büro üyesi İhsan Ataya, İran İslam Cumhuriyeti ile derin ve stratejik ilişkilerine değinerek, bu hareketin ABD ile hiçbir zaman ilişki kurmayacağını söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi İhsan Ataya, bu hareketin yolunun başarısı için her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu vurguladı.

İhsan Ataya şu ifadelerde bulundu: ‘İslami Cihad birçok ülkede genişlemeyi hedefliyor. İslami Cihad’ın kuruluşu, Filistin’in kurtuluşu için umut ışığı gibiydi. İslami Cihad, Siyonist rejime ve Amerika’ya karşı slogan atan her tarafa yönelecektir.

Siyonist rejim sadece Filistin ulusunun düşmanı değildir. Amerika liderliğindeki büyük bir koalisyon bu milletin düşmanıdır. Siyonist düşman İslami Cihad’ın bazı komutanlarını Lübnan’a sürgün etti ama biz İslami Cihad’ı Beyrut ve Şam’da da genişletmeyi başardık.

Siyonistler katlederek Filistin topraklarını işgal ettiler ve Siyonist rejim, Filistin topraklarında bulunarak tüm bölgenin kaynaklarını yağmalıyor.

ABD hükümeti İsrail’in bir diğer yüzüdür, bu nedenle onunla ilişki kuramayız. Ancak İran, Suriye ve Hizbullah’la ilişkilerimiz askeri eğitimimizde ve performansımızın gelişiminde kritik bir noktadır.

İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkilerimiz derin ve stratejiktir. İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle’nin Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’la görüşmesi de bu ilişkinin gücüne dair açık bir mesajdı. Suriye aynı zamanda çok önemli bir direniş üssüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 + six =